Nyheder

23-årige Neha Imtiaz Ullah vinder priser på stribe

Neha arbejder for at udligne kønsforskelle og for at få flere piger til at interessere sig for teknologi, ingeniørvidenskab og matematik.

Til dagligt studerer 23-årige Neha Imtiaz Ullah til elektroingeniør på Danmark Tekniske Universitet (DTU). Da hun startede på studiet, gik det dog hurtigt op for hende, at hun var én af meget få kvinder, der havde valgt starte op på studiet. Kønsfordelingen var helt skæv og det fik Neha til at starte organisationen ”Nordic Women in STEM (Science, Technology, Engineering og Mathematics)”.

Jeg startede ”Nordic Women in STEM” med et mål om at introducere STEM-fagene for piger og præsentere dem for de kvinder, der beskæftiger sig med fagene. Rollemodeller er helt essentielle ligesom det er vigtigt at blive introduceret til koncepterne og få en forståelse af hvad STEM dækker over. Mit ultimative mål er at arbejde mig hen imod en mindre forskel i kønsfordelingen end vi ser i dag, samt at etablere initiativer, der skaber bedre muligheder for, at unge kvinder selv kan vælge hvad de vil og forfølge deres mål, fortæller Neha Imtiaz Utah.

For at nå sine mål arrangerer Neha blandt andet workshops og foredrag for 13-19-årige piger på skoler og gymnasier. Det gør hun for at inspirere flere unge piger til at vælge en karriere indenfor STEM. Derudover er profileringen af kvindelige rollemodeller inden for STEM-fagene vigtige for, at de unge piger kan få nogen at spejle sig i. Tilsammen skal den indsats være med til at nedbryde fordomme om it- og ingeniørstuder som værende en lukket fest, hvor kun mænd er inviterede.

Nehas initiativ er begyndt at vinde stor anderkendelse. Således blev hun hædret med PlanBørnefondens Pigepris tidligere på året for sit arbejde med at få flere piger ind på de naturvidenskabelige uddannelser.

Nehas indsats for at få flere piger til at vælge de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser er vigtig. Der er en skæv kønsfordeling på uddannelserne, og det er vigtigt, at flere piger vokser op og bliver ingeniører, og dermed præger fremtidens teknologiske løsninger, lød de i den forbindelse fra juryens forperson, Stine Bosse.

Og det er ikke den eneste pris, som Neha er blevet tildelt på baggrund af sit arbejde med ligestilling. Det er nemlig i dag meldt ud, at Neha også er modtageren af Ingeniørforeningens IDAs ligestillingspris.

Læs mere om ”Nordic Women in STEM” her.

Related Posts

Muslimsk gravplads åbner i Fredericia

Lasse Grenvald

Danmark sender 20 millioner kroner til Syrien

Marco Guldmann

Fra NB til DF: Man har ført en forfejlet udlændingepolitik

Lasse Grenvald

Dansk sag skal for menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg

Marco Guldmann

Film om iransk seriemorder helt suveræn ved Robert-uddelingen

Lasse Grenvald

Tysk mindretal i Sønderjylland vil have Ombudsmanden til at undersøge forhold om ophold i Danmark

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline