Nyheder

37 procent af de ukrainske flygtninge ønsker at blive boende i Danmark

37 procent af voksne fordrevne fra Ukraine ønsker at blive boende i Danmark, også når krigen er afsluttet. Næsten den samme andel – 40 pct. – svarer, at de vil blive boende, så længe krigen varer, eller lige så snart sikkerhedssituationen i hjembyen tillader hjemrejse.

En ny spørgeskemaundersøgelse, foretaget af Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at det går godt med integrationen af de ukrainske flygtninge i Danmark. Undersøgelsen, der udgives i dag i forbindelse med, at det i denne uge er et år siden Rusland invaderede Ukraine, viser både nøgletal om fordrevne fra og Ukraine og en ny spørgeskemaundersøgelse, som er foretaget bladt voksne fordrevne.

Her fremgår det, at Omkring 2 ud af 5 18-66-årige fordrevne fra Ukraine er i job, og spørgeskemaundersøgelsen viser, at næsten 9 ud af 10 uden job aktivt søger et job eller snart vil gøre det. Samtidig angiver mere end 3 ud af 5, at de er gået i gang med danskundervisning. Undersøgelsen viser også, at de fleste voksne fordrevne har en erhvervskompetencegivende uddannelse og var på arbejdsmarkedet i Ukraine inden invasionen.

Undersøgelsen viser også, at 2 ud af 3 søgte ophold i Danmark, fordi de enten havde et netværk i Danmark eller en anden form for tilknytning.

I forbindelse med offentliggørelsen af undersøgelsen udtaler udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek følgende:

I denne uge er det ét år siden, at de første fordrevne fra Ukraine kom til Danmark efter Ruslands invasion.

Ministeriets undersøgelse viser, at det er gået rigtig godt med modtagelsen af de mere end 30.000 fordrevne fra Ukraine, der indtil nu er kommet. Næsten 9 ud af 10 blev boligplaceret i den ønskede kommune. De fleste har et netværk i Danmark. Rigtig mange ukrainere er lykkes med at komme i arbejde. Og undersøgelsen viser, at langt de fleste, som ikke er i beskæftigelse, forsøger at få et arbejde.

Det er godt for Danmark og ukrainerne. Og det er også godt for Ukraine, hvis de fordrevne vender hjem med forbedrede sprogkundskaber og nye kompetencer, når der forhåbentligt en dag bliver fred.

Over 40 procent af de 18-29-årige ønsker dog slet ikke at vende hjem efter krigens afslutning. De unge er dermed den største gruppe af de ukrainske fordrevne, der i stedet for at vende tilbage til Ukraine hellere vil blive i Danmark.

Læs hele undersøgelsen her.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline