Nyheder

55-årig mand er tidligere blevet ekskluderet fra Nye Borgerlige – nu er han dømt for racisme

Retten i Lyngby valgte i går at straffe en 55-årig mand fra Gentofte med ubetinget fængsel i seks måneder for hån og racisme.

En 55-årig mand fra Gentofte, der tidligere er opstillet for Nye Borgerlige til kommunalbestyrelsen Gentofte, men siden blev ekskluderet fra partiet, blev i går idømt den hidtidige hårdeste straf for racistiske og forhånende ytringer. Det skete da retten i Lyngby i går idømte ham en straf på seks måneders ubetinget fængsel.

Den 55-årige mand er dømt for, igennem en periode på tre et halvt år, at have sendt mails i et omfangsrigt antal med groft sprog rettet mod blandt andre jøder og muslimer.

Manden er dømt for, igennem en periode på tre et halvt år, at have sendt mails i et omfangsrigt antal med groft sprog rettet mod blandt andre jøder og muslimer.

Den 55-årige er dømt for propaganda efter straffelovens racismeparagraf 266b. Anklageren fortæller, at hun ikke kender til andre sager, hvor der tidligere er blevet givet så hård en straf for overtrædelse af bestemmelsen. Strafferammen lyder ifølge love på fængsel i op til to år og anklageren anbefalede at manden blev straffet med ubetinget fængsel i et år.

Manden ankede dommen til landsretten. Han anerkendte at have skrevet de mange mails i løbet af årene, men ikke at indholdet er strafbart.

Related Posts

Muslimsk gravplads åbner i Fredericia

Lasse Grenvald

Danmark sender 20 millioner kroner til Syrien

Marco Guldmann

Fra NB til DF: Man har ført en forfejlet udlændingepolitik

Lasse Grenvald

Dansk sag skal for menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg

Marco Guldmann

Film om iransk seriemorder helt suveræn ved Robert-uddelingen

Lasse Grenvald

Tysk mindretal i Sønderjylland vil have Ombudsmanden til at undersøge forhold om ophold i Danmark

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline