Nyheder

Antallet af Parathjælpere er fordoblet hos Røde Kors

På baggrund af krigen i Ukraine er antallet af såkaldte Parathjælpere i Røde kors fordoblet. Og der kommer løbende flere til.

Siden krigen brud ud i Ukraine sidste år, er antallet af Parathjælpere i Røde Kors steget fra lidt under 6.000 til i dag at være over 11.000. Parathjælperne er en slags ad hoc-frivillige, der yder hjælp med tidsbegrænsede opgaver. I foråret sidste år bestod opgaverne bl.a. af at være aktive i Tryghedszoner på Københavns Hovedbanegård og ved den dansk/tyske grænse. Zonerne var i perioder døgnbemandende og her indgik Parathjælperne i vagtplanen. Hos Røde Kors mener man, at den store stigning kan tilskrives danskernes ønske om at hjælpe ofrene fra krigen i Ukraine.

På ganske få dage var der behov for hjælp til en stor gruppe af flygtninge, som var taget afsted over hals og hoved, og her så vi en meget stor interesse fra danskerne om at træde til, siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, i en pressemeddelelse.

Igennem det seneste år er Parathjælperne trådt til i forskellige dele af landet, når der er blevet etableret netværks- og sprogcafeer for nyankomne flygtninge, som har kaldt på ekstra frivillige kræfter. Ligeledes har de pakket velkomstpakker på asylcentre og uddelt gavekort til tøj til flygtningene.

Selv om strømmen af ukrainske flygtninge har aftaget markant, bliver der stadig besvaret opkald på ukrainsk og russisk i Parats hjælpelinje fra nyankomne flygtninge, som, ligesom dem, der ankom for et år siden, har brug for støtte, information og hjælp ind i samfundet.

At så mange flere er kommet til det seneste år, vidner om en meget stor hjælpevilje og ønske om at bringe sig selv og sine kompetencer i spil, hvor der er brug for det. Det er vi rigtig glade for, for det betyder, at vi har kunne stille med her-og-nu-hjælp og støtte til mange af de ukrainere, som er kommet til landet. Og den hjælp ved vi har kunnet gøre en stor forskel, fortæller Anders Ladekarl.

(Foto: Jacob Nielsen)

Related Posts

Minister indkalder til iværksætterforhandlinger: Tredje gang skal være lykkens gang

Lasse Grenvald

Ny streamingtjeneste er kræs for gyserfans

Lasse Grenvald

Mød fremtidens iværksættere ved Danish Entrepreneurship Festival

Marco Guldmann

App hjælper dig med at spare penge på julegaverne!

Marco Guldmann

Efter flere “episoder” får Kærshovedgård nu ny leder

Lasse Grenvald

Udsat for racisme efter diskussion med Messi

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline