Integration Nyheder

Asyltal stiger voldsomt i årets første seks måneder

Hvis årets første seks måneder er en retvisende indikator, ser 2023 ud til at slå sidste år hvad angår antallet af ansøgninger om asyl i EU.

Antallet af migranter, der søger asyl i Europa, fortsætter med at stige. Nye tal fra EU’s asylagentur (EUAA) viser, at antallet af asylansøgninger til samarbejds- eller medlemslande i EU steg med hele 28 procent i årets første seks måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

I perioden fra januar til juni i år blev der således indgivet 519.000 migrantansøgninger med ønske om asyl i et EU-medlems- eller samarbejdsland.

Størstedelen af ansøgningerne kom fra personer fra Syrien og Afghanistan, hvilket kan krediteres den raserende borgerkrig i Syrien samt den islamiske militante gruppe Talibans magtovertagelse i Afghanistan.

Længere nede på listen med ansøgeres nationaliteter er lande som Venezuela, Tyrkiet, Colombia, Bangladesh og Pakistan repræsenteret.

Læs også: Udvisningsdømte fik krænket deres rettigheder – kan få betydning for fremtidige domme

Antallet af asylansøgere toppede for EU’s vedkommende i 2015 og 2016, da borgerkrigen i netop Syrien tog en voldsomt drejning, og over 1,3 millioner mennesker søgte mod EU’s grænser på flugt fra krig og elendighed.

Yderligere tal fra Eurostat, der er EU’s statistikbank, viser, at mens der i 2020 og 2021 samlet set var henholdsvis 417.000 og 537.000 ansylansøgere i EU, så eksploderede tallet i 2022, i takt med flere EU-lande lempede rejserestriktioner på bagkant af coronapandemien, hvilket medførte et samlet asylansøgertal på hele 881.220 for hele året.

Det tal er altså på vej til at blive slået, hvis tendens fra første halvdel af 2023 fortsætter

Af de lidt over en halv million asylansøgere i årets første seks måneder har 41 procent enten fået status af flygtninge eller en anden form for beskyttelse med ret til ophold i EU.

Related Posts

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

Kom til foredrag om det iranske kvindeoprørs poesi

Lasse Grenvald

FOA bifalder ny IGU-aftale, men har et ønske til fremtiden

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline