Han har været nød til at smugle sandwiches med på stadion, der udelukkende serverer svinekød. En lødig opfordring til et mere varieret menukort medførte shitstorm på Facebook.
På trods af en beskeden plads i Superligatabellen, så er AGF en af landets mest populære fodboldklubber, og fanbasen tæller mange foskellige nationaliteter. Således også aarhusianske Osman Eroglu, der nyder at komme på hjemmebanen Ceres Park. Som muslim er han dog udelukket fra at få lidt at spise under kampene, da madboderne på Ceres Park udelukkende serverer mad med svinekød.
Derfor stod han frem i TV2 Østjylland i sidste uge for at opfordre til, at der også kunne blive serveret andet end svinekød til fodboldkampene, hvilket han forestillede sig ville lokke endnu flere tilhængere til lægterne.
Jeg ved, at der er flere og flere muslimer, der tager til fodbold og støtter AGF, når byens hold spiller. Jeg tænker, det må da også give en større indtægtskilde at sælge noget med kylling, udtaler Osman Eroglu til Fagbladet Journalisten.
Indtil videre har han derfor måttet smugle mad med ind til især sine børn, når de blev sultne under kampene.
Jeg har da været god til at smugle sandwiches. Det har jeg absolut. Det skal ikke være nogen hemmelighed. Vi vil gerne spise ligesom alle andre jo. Der var et par gange, hvor maden blev taget, men det var det. Så tog man en chance, rullede det lige ind i et tæppe, og så var det inde, fortæller Osman Eroglu.
Lagt for had på Facebook
Selvom Osman Eroglu af TV2’s journalist var blevet advaret om, at artiklen muligvis ville afføde en række negative kommentarer, så var det alligevel en ovevældende reaktion, historien fik på især Facebook. Efter at have ligget på TV2 Østjyllands facebookside i blot en halv time, havde 73 personer kommeneret artiklen og opfordret Osman Eroglu til at forladet Danmark med sin familie – Danmark, som han vel at mærke både er født og opvokset i.
På nuværende tidspunkt har artiklen over 4700 kommentarer, hvoraf en alt for stor del er negative overfor Osman Eroglus forslag, og med forskellig ordlyd, der ikke skal gengives her, beder ham pakke sine ting og forlade landet, hvis han ikke kan affinde sig med den danske kultur. Selv var han godt forberedt på at det kunne ende her.
Jeg vidste jo godt, at det hele i sidste ende ville komme til at handle om muslimer. Jeg gjorde min familie opmærksom på, at der nok skulle komme en shitstorm, men at de ikke skal tage det personligt eller tage det til sig, men bare grine af det, der bliver skrevet. Eller at de skulle lade være med at læse kommentarerne, siger han.
Angrib mig, men ikke mine børn
Ifølge Osman Eroglu selv kan han godt lide at blande sig i debatter – både om fodbold, men også om mere alvorlige emner som krigen i Ukraine og den forskelsbehandling, han føler der er blevet udøvet den seneste tid på flugtningeområdet, hvor ukrainske flygtninge har fået særstatus i asylsystemet. Debat er vigtigt, også selvom man til tider skal være tykhudet.
Selv har han et godt råd til dem, der ender i shitstorms efter at have være i medierne:
Vær saglig. Lad være med at falde ned på det niveau. Hvis du ikke kan lade være med at skrive noget, så skriv det på en ordentlig måde, uanset hvor meget de angriber dig. I sidste ende vinder man på det, opfordrer Osman Eroglu.
Han fortryder da heller ikke, at have ytret sig kritisk om menuen på Ceres Park. Paa ét punkt, trækker han dog grænsen.
Der er også nogen, der har prøvet at angribe mig ved at skrive om mig til mine børn. Inderst inde æder man sig selv op, men jeg valgte bare at ignorere det og blokere folk, afslutter han.