Nyheder

Bankgarantier koster kommuner kassen

Det koster kommunerne mange penge, når personer, der har fundet kærligheden uden for EU’s grænser, skal stille med en bankgaranti.

Det koster 100.000 kr. i bankgaranti, hvis man som dansker taber sit hjerte til et menneske uden for EU’s grænser. Vil man gerne giftes med sin udkårne, skal man stille med en såkaldt bankgaranti på 100.000 kr. hvilket for mange danskere er rigtig mange penge. Hvis ægtefællen enden på kontanthjælp i Danmark, vil kommunen tager midler fra bankgarantien og udbetale som kontanthjælp.

En aktindsigt, som DR.dk har fået, viser dog, at bankgarantien ikke kun er en bekostelig affære, for dem der stiller den, det koster også skatteborgerne mange penge. Som det fremgår af aktindsigten, bruger landets største kommuner nemlig flere millioner om året på at administrere ordningen.

I Københavns Kommune, hvor bankgarantien, de sidste tre år ikke har været sat i spil, har det kostet kommunen 2,2 millioner kroner årligt at administrere de ca. 4.000 aktive bankgarantier, der er stillet hos kommunen.

Jeg er tilhænger af en stram udlændingepolitik, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester for Venstre i Københavns Kommune Jens-Kristian Lütken til DR og fortsætter:

Men det skal ikke være skørt, og det kommer det til at virke sådan set fra min stol, når vi bruger så mange penge på noget, hvor der ikke er nogen, der bliver sanktioneret.

Og eftersom, det ikke kun er økonomi der er på højkant, hvis ens udenlandske ægtefælle ansøger om kontanthjælp, men også selve opholdstilladelsen, er det svært for Jens-Kristian Lütken at forstå, at bankgarantien skulle have en præventiv effekt:

Når det også forholder sig sådan, at man risikerer at miste sin opholdstilladelse, så er det svært at se, hvad ekstra præventiv effekt det giver at have bankgarantien.

Related Posts

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Lasse Grenvald

Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Lasse Grenvald

Lagde du mærke til det? I går var det særlig mærkedag for første gang nogensinde

Lasse Grenvald

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

Marco Guldmann

“Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Lasse Grenvald

EU-kommissær med klar afvisning af Rwanda-model

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline