Nyheder

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Integrationen har fejlet, hvorfor der er behov for lovgivning for at sikre, at de negative konsekvenser ikke bliver større, end de allerede er, lyder begrundelsen bag forslaget.

Dansk Folkeparti har fremlagt et beslutningsforslag for Folketinget om, at det skal være forbudt at bygge stormoskéer i Danmark. Beslutningsforslaget, der er stillet af en samlet folketingsgruppe, skal nu behandles i folketingssalen. Hvis forslaget vedtages, vil SVM-regeringen blive pålagt at udarbejde et lovforslag, der skal forbyde opførslen af nye stormoskéer. Lovforslaget skal ligge klar senest til sommer, står der i beslutningsforslaget.

Som begrundelse for forbuddet af nye stormoskéer skriver Dansk Folkeparti:

Forslagsstillerne mener, at folk skal have lov til at dyrke den religion, de ønsker, men det betyder ikke, at de skal have lov til at bygge stormoskéer, som ikke hører til i det danske samfund og landskab.

Læs også: Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Endvidere lyder det, at integrationen af flygtninge, der er kommet til landet gennem de seneste små 50 år, har fejlet, hvorfor det er nødvendigt at sætte ind med lovgivning, for at rette op på situationen.

Helt grundlæggende mener forslagsstillerne ikke, at indvandringen fra Mellemøsten og Nordafrika siden slutningen af 1960᾽erne har været en succes for det danske samfund på et eneste parameter. Der er derfor behov for, at vi nu sætter ind med lovgivning for at sikre, at de negative konsekvenser ikke bliver større, end de allerede er, står der videre i beslutningsforslaget.

Kan være grundlovsstridigt

Som situationen er i dag, er det de enkelte kommuner, der kan give tilladelse til nye moské-byggerier – noget, som forslagsstillerne altså vil lave om på ud fra overbevisningen om, at stormoskéer er for kulturelt indgribende til, at det er et spørgsmål, der skal tages op på lokalt niveau.

Om et forbud mod stormoskéer overhovedet er lovligt, er dog usikkert. Det kan nemlig meget vel være i strid med Grundlovens paragraf 67, hvori der står, at ”borgerne har ret til at forene sig i samfund for at dyrke Gud på en den måde, der stemmer med deres overbevisning”.

Læs også: “Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Dog mener Dansk Folkeparti ikke, at beslutningsforslaget er på kant med Grundloven, da der blot er tale om en begrænsning af borgernes mulighed for religionsdyrkelse.

Det er forslagsstillernes opfattelse, at det ikke vil være grundlovsstridigt at forbyde store islamiske monumenter, som en stormoské er, da man fortsat har mulighed for at dyrke sin religion på andre lokaliteter, som på anden vis tilgodeser ens behov, skriver partiet.

Beslutningsforslaget kan læses i sin fulde længde via dette link til Folketingets hjemmeside.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline