Nyheder

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

En ny rapport fra Amnesty International viser, at de såkaldte sikkerhedsmyndigheder i Iran har udsat mindreårige demonstranter for grusomme torturhandlinger.

I Danmark sidder der lige nu 272 iranere i udrejseposition. Det betyder, at de danske myndigheder har vurderet, at det vil være sikkert for dem at vende tilbage til Iran. De 272 iranere er af en anden opfattelse og lider derfor en trist skæbne rundt omkring på danske udrejsecentre.

Når man som læser gennemgår en ny rapport fra Amnesty International, forstår man udmærket godt, hvorfor især børnefamilier, men også iranere generelt, ikke tør vende tilbage til landet, der igennem det sidste halve år har oplevet, at en væsentlig del af befolkningen har gjort oprør mod det diktatoriske præstestyre. Det har kostet flere demonstranter livet at kæmpe for deres ret til frihed og i den nye rapport fra Amnesty International fremgår det, at også børn og unge, der deltager i demonstrationerne, lider en meget voldsom skæbne, hvis de bliver pågrebet af myndigheder.

Rapporten viser nemlig, at børn helt ned til 12-års alderen under sikkerhedsmyndighedernes varetægt har været udsat for grov vold såsom piskeslag, elektrisk stød, tæsk og voldtægt.

De iranske myndigheder har tidligere meldt ud, at over 22.000 demonstranter er tilbageholdt af myndighederne, men hvor mange af dem, der er børn, har myndighederne ikke meldte ud.

I forbindelse med udarbejdelsen af rapporten har Amnesty International talt med flere børn, der har været tilbageholdt af myndighederne. De fortæller forfærdelige historier om, hvordan de er blevet behandlet. Vi advarer om, at der i det følgende afsnit vil forekomme voldsomme beretninger:

De hang mig op i armene. Jeg hang så længe, at jeg var sikker på, at mine arme ville rives fra min krop. De tvang mig til at fortælle, hvad de gerne vil høre ved at voldtage mig med en vandslange. De brugte også tvang til at tage mine fingeraftryk, fortæller en dreng.

Et andet barn, der har været tilbageholdt af myndighederne, fortæller om elektrisk stød og tæsk.

De gav os elektrisk stød og slog mig i ansigtet med bagenden af en pistol. Jeg fik elektrisk stød i min ryg og de slog mig med stave på fødderne, ryggen og på hænderne. De truede os med, at hvis vi fortalte nogen om vores oplevelser, ville de tilbageholde os igen og behandle os så slemt, at de ville aflevere os som lig til vores familier.

Mange af børnene, der er blevet arresteret gennem det sidste halve år, er i dag frigivet. Nogle på baggrund af kaution, mens andre er blevet løsladt, efter de er blevet tvunget til at underskrive ”anger-rapporter”, hvor de afstår for at deltage i politiske aktiviteter.

Her på vinkel360 har vi tidligere skrevet om iranere, der gemmer sig fra de danske myndigheder af frygt for at blive sendt tilbage

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline