Nyheder

Charlie Hebdo-redaktør: Koranlov vil gøre Danmark til Talibans allierede

Den måske kommende lov om forbud mod afbrænding af koraner møder nok engang skarp kritik – denne gang fra én, der om nogen ved, hvordan det er at være genstand for islamisters vrede.

Chefredaktøren for det franske satiremagasin Charlie Hebdo, Gérard Biard, kom i går tirsdag med en klar opfordring til det Danmark: Drop forbuddet mod koranafbrændinger, det vil kun være med til at “legitimere blasfemibegrebet” og “åbne døren for alle former for censur”.

Opsangen fra franskmanden kommer efter, at lovforslaget, der skal kunne give op til to års fængsel, hvis man udfører “utilbørlig behandling af genstande med væsentlig religiøs betydning for et trossamfund” blev forelagt Folketinget i fredags.

Ifølge chefredaktøren vil det være en stor fejl at indføre lovforslaget. Det skriver han i et debatanlæg trykt i såvel Politiken som Altinget.

Den danske regering udviser stor fejhed ved at foregive, at den ikke forstår betydningen af disse handlinger (at udvise utilbørlig behandling af religiøse genstande, red.), skriver Gérard Biard blandt andet.

Læs også: Regeringen vil give op til to års fængsel for koranafbrænding

Han mener, at, hvis loven vedtages, vil gøre den danske regering “medskyldig i disse tyranniske, morderiske regimer, hvis magt udelukkende hviler på total underkastelse under koranen”.

Når folk brænder Koranen, kan det være af dårlige grunde, men det kan også være af gode grunde: For at protestere mod totalitære regimer i lande som Iran og Afghanistan, hvor denne religiøse bog bruges til at terrorisere hele befolkninger og til at slå al modstand ned, tilføjer redaktøren.

Gérard Biards egen arbejdsplads har tidligere mærket ekstremistiske islamisters vrede helt tæt på, da satireavisen i 2015 blev udsat for et terrorangreb, hvor i alt 12 mennesker mistede livet i og omkring Charlie Hebdos hovedkvarter i Paris.

Related Posts

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

Kom til foredrag om det iranske kvindeoprørs poesi

Lasse Grenvald

FOA bifalder ny IGU-aftale, men har et ønske til fremtiden

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline