Nyheder

Danmark har brug for udenlandsk arbejdskraft

Arbejdende udlændinge skal føle sig mere velkomne i Danmark, hvis vi skal løse udfordringen med nedgang i arbejdsstyrken i de kommende år.

Udenlandsk arbejdskraft er væsentlig, hvis Danmark, EU og den øvrige vestlige verden skal fremtidssikres, det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Der bliver langt færre europæere i arbejdstøjet i de kommende år. I dag er der 265 mio. borgere i EU og Norden mellem 20 og 64 år. I de næste mange år vil det tal falde. Ifølge FN’s prognoser vil der allerede om ti år være 17 mio. færre i alderen 20-64 år og 45 mio. færre i 2050. Vi står dermed med et stort problem i fremtiden, som allerede nu spiller ind. Der er mangel på arbejdskraft i Danmark og hvis vi skal lukke hullerne, skal vi ifølge Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, invitere udenlandsk arbejdskraft indenfor.

Frem for at holde gode kolleger ude, skal vi i stedet gøre det meget nemmere at komme hertil for at arbejde, og vi skal indgå partnerskaber med andre lande, der sikrer nok kolleger til fremtiden. Derfor foreslår Dansk Erhverv nu, at Danmark skal indgå flere partnerskaber med andre lande, der skal sikre op imod 50.000 arbejdende personer hertil inden for de næste ti år.

Det skal vel at mærke være oven i det øgede arbejdsudbud fra reformerne i regeringsgrundlaget og indvandringer fra andre EU-lande.

Den internationale rekruttering skal gentænkes

Som reglerne ser ud nu, er det svært for de danske virksomheder at indhente udenlandsk arbejdskraft uden for EU’s grænser. Derfor kræver det ifølge Brian Mikkelsen at vi vender reglerne for international rekruttering på hovedet:

Vi har længe i Dansk Erhverv talt om de barrierer, der er for internationale kolleger. Tungt bureaukrati, lange sagsbehandlingstider, krav om dansk bankkonto og så videre. Det skal der selvfølgelig gøres noget ved.

Danske virksomheder kalder på flere hænder, og her er internationale kolleger allerede en del af løsningen. Men det er bare slet ikke nok til fremtiden. Hvis de andre lande med ondt i demografien indgår aftaler rundt om i verden, og vi så kommer rendende ti sekunder i tolv, så gør vi tingene langt sværere for os selv. Vi er nødt til at vende tingene på hovedet. Lave et decideret paradigmeskifte, hvor vi i stedet for at have fokus på, hvordan vi holder gode folk ude, har fokus på, hvordan vi får flere hertil. Væk med traditionel skepsis overfor internationale kollegaer. Hvis ikke vi gør det, så kommer det til at koste os dyrt. Det er nu, vi skal handle,

Brian Mikkelsen understreger i pressemeddelelsen, at hvis ikke der handles, så vil Danmark blive et fattigere land på mange måder.

Related Posts

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Marco Guldmann

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

Kom til foredrag om det iranske kvindeoprørs poesi

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline