Nyheder

Danmark opfordrer til at styrke Dublin-samarbejdet

Danmark har i samarbejde med en række andre europæiske lande vedtaget en fælles erklæring om en styrkelse af Dublin-samarbejdet.

I går mødtes udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek med sine ministerkollegaer fra Østrig, Belgien, Frankrig, Tyskland, Holland og Schweiz.

På mødet blev ministrene fra de syv lande enige om en fælles erklæring, der opfordrer til at styrke Dublin-samarbejdet. Styrkelsen skal bl.a. ske ved, at EU-Kommissionen og EU-agenturer hjælper medlemslande med at styrke deres asyl- og indkvarteringsforhold, hvis det er nødvendigt, og sikre den nødvendige kapacitet til at leve op til reglerne.

Det kan eksempelvis være, når lande som Østrig, Belgien, Holland og Italien oplever et stort migrationspres.

De syv lande bag erklæringen opfordrer desuden til, at EU-Kommissionen følger op på, at medlemslandene lever op til deres Dublin-forpligtelser. Og at emnet løbende bliver sat på den politiske dagsorden.

I dag deltager Kaare Dybvad Bek ved rådsmødet for retlige og indre anliggender i Bruxelles og her forventes Dublin-samarbejdet også at være en del af drøftelserne.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek udtaler:

I de seneste år har Dublin-samarbejdet været udfordret. Der har eksempelvis været problemer med at overføre asylansøgere til de medlemslande, hvor de først blev registreret.

Jeg er derfor glad for, at Danmark i fællesskab med de seks andre lande peger på, hvordan vi kan styrke Dublin-samarbejdet. Det er helt afgørende, at det fungerer. Samarbejdet hjælper os blandt andet med at undgå asylshopping, hvor asylansøgere, der allerede har fået afslag i et EU-land, kan rejse videre og på ny søge asyl i et andet EU-land. Og så skal vi ikke glemme, at Dublinsamarbejdet er en forudsætning for et effektivt Schengensamarbejde.

Related Posts

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Lasse Grenvald

Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Lasse Grenvald

Lagde du mærke til det? I går var det særlig mærkedag for første gang nogensinde

Lasse Grenvald

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

Marco Guldmann

“Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Lasse Grenvald

EU-kommissær med klar afvisning af Rwanda-model

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline