Nyheder

Danmark sender 20 millioner kroner til Syrien

Danmark sender nu 20 millioner kroner afsted til Syrien som akut-hjælp, efter nabolandet Tyrkiet har været ramt af voldsomme jordskælv.

I går blev det besluttet at sende 10 millioner kroner afsted til Tyrkiet efter landet har været udsat for voldsomme jordskælv, der på nuværende tidspunkt har kostet flere hundrede mennesker livet.

I dag blev det samlede beløb, som Danmark sender til katastrofeområdet hævet til 30 millioner, da der er truffet beslutning om at sende yderligere 20 millioner afsted til nabolandet Syrien, der også er hårdt ramt efter de voldsomme jordskælv, der i går ramte Tyrkiet.

De 20 millioner frigives nu til, at organisationer kan søge pengene og distribuere nødhjælp til de områder af Syrien, der er ramt at jordskælvene. Red Barnet og Dansk Flygtningehjælp har allerede søgt og fået pengene, der skal distribueres som akuthjælp i Tyrkiet.

Det er penge, som skal gå til de mest basale nødvendigheder, udtaler Dan Jørgensen (S), der er minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik.

Det er tæpper, soveposer, mad, vand og i nogle tilfælde kontanter, lyder det fra ministeren.

Related Posts

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Lasse Grenvald

Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Lasse Grenvald

Lagde du mærke til det? I går var det særlig mærkedag for første gang nogensinde

Lasse Grenvald

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

Marco Guldmann

“Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Lasse Grenvald

EU-kommissær med klar afvisning af Rwanda-model

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline