Nyheder

Dansk sag skal for menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg

Rumænsk mand fik 20 dages fængsel for at tigge i København, nu skal sagen til Strasbourg

Den europæiske menneskerettighedsdomstol har besluttet sig for at kigge nærmere på en sag, der drejer som om en 65-årig rumænsk mand, der tidligere er blevet idømt 20 dages fængsel for påtrængende tiggeri. Det skete ved, at manden rakte et papkrus frem mod folk der gik forbi, i håb om, at de ville give ham nogle penge. Den handling skulle koste ham 20 dages fængsel, vurderede Østre Landsret tilbage i november 2021.

Det var første gang, at landsretten tog stilling til en sag om tiggeri, efter Menneskerettighedsdomstolen tidligere samme år, havde afgjort en sag om en rumænsk tigger i Genéve. Her vurderede domstolen, at kvinden havde fået krænket sine rettigheder, da hun blev idømt en både og fængselsstraf. Men ifølge Østre Landsret, kun sagerne ikke sidestilles, da man vurderede manden, havde andre muligheder end tiggeri, blandt andet fordi han var i besidelse af et kontantbeløb i omegn af 1.000 kr.

Navnlig på baggrund af de faktiske oplysninger finder vi ikke, at han ikke har haft andre handlemuligheder en at tigge under sit ophold i Danmark, lød det dengang fra retsformanden.

Den 65-årige rumænske mands advokat Asser Lyngs Gregersen, mener dog, at sagen i høj grad minder om sagen med tiggeren i Genéve, men fik dengang forbud om at tage sagen videre til Højesteret.

Det at række hånden eller en kop frem er et nødråb. Det er den ultimative mulighed for at bede om hjælp. Det er en adfærd, alle forstår, og modtagerne er frie med hensyn til at handle, sagde advokaten dengang.

Ifølge advokaten er er mandens ret til privat- og familieliv samt retten til at ytre sig blevet krænket af rettens dom. Og nu skal sagen behandles i Strasbourg, det fremgår af en meddelelse på domstolens hjemmeside.

Related Posts

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Lasse Grenvald

Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Lasse Grenvald

Lagde du mærke til det? I går var det særlig mærkedag for første gang nogensinde

Lasse Grenvald

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

Marco Guldmann

“Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Lasse Grenvald

EU-kommissær med klar afvisning af Rwanda-model

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline