Nyheder

De Radikale og Socialdemokratiet er for uenige på udlændingeområdet

På Folketingets talerstol rakte Sofie Carsten Nielsen (R) hånden frem mod socialdemokratiet: ”Jeg tror, vi får brug for hinanden”

I forbindelse med Folketingets åbningsdebat indtog De Radikales leder Sofie Carsten Nielsen talerstolen. Og herfra henvendte hun sig blandt andet direkte til Mette Frederiksen med det udgangspunkt, at det jo er De Radikale, der bærer en stor del af ansvaret for, at vi befinder os midt i en valgkamp, da de tidligere har truet med at vælte regeringen, såfremt de ikke udskrev valg inden Folketingets åbning.

Vi har nogle skår at klinke. Vi har en historie – på godt og ondt. Men vi er også på mange stræk enige om, hvad de store udfordringer er. Og vi har leveret mange løsninger sammen, lød det fra Sofie Carsten Nielsen, der fortsatte:

Her har I i hvert fald vores håndsrækning. Til mere og bredere samarbejde. Til flere fælles løsninger. Jeg tror, vi får brug for hinanden.

Det er dog yderst tvivlsomt, om Mette og Co. i Socialdemokratiet vil tage imod håndsrækningen fra Radikale. Så sent som i går var Mette Frederiksen nemlig ude og afvise en regering bestående udelukkende af Socialdemokratiet og De Radikale, da hun mener, de to partier er for langt fra hinanden, når det kommer til udlændingepolitikken.

I forbindelse med annonceringen af det kommende folketingsvalg afviste Mette Frederiksen nemlig en regering bestående af de to partier.

Vi går til valg på, at den her regering fortsætter, eller at der kan laves et bredt samarbejde. Det er det, vi går til valg på, lød det fra Frederiksen.

Hun pegede på en stor uenighed mellem De Radikale og Socialdemokratiet, som værende altoverskyggende i forhold til, at hun ikke kan se et regeringssamarbejde mellem de to partier for sig:

Først og fremmest fordi uenighederne på udlændingeområdet er så store, at det vil jeg ikke mene, er det rigtige for Danmark, udtalte Mette Frederiksen i går.

Om håndsrækningen fra De Radikale ændrer på den udmelding, må tiden vise.

Related Posts

Muslimsk gravplads åbner i Fredericia

Lasse Grenvald

Danmark sender 20 millioner kroner til Syrien

Marco Guldmann

Fra NB til DF: Man har ført en forfejlet udlændingepolitik

Lasse Grenvald

Dansk sag skal for menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg

Marco Guldmann

Film om iransk seriemorder helt suveræn ved Robert-uddelingen

Lasse Grenvald

Tysk mindretal i Sønderjylland vil have Ombudsmanden til at undersøge forhold om ophold i Danmark

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline