Nyheder

Den politiske uro fortsætter i Nye Borgerlige: Næstformand siger også farvel

På det kommende ekstraordinære årsmøde skal partiet både finde en ny formand og ny næstformand. Imens har den første kandidat til formandsposten meldt sig på banen.

Der er lagt op til et større reformation af Nye Borgerlige, når de den 7. februar afholder ekstraordinært årsmøde. I sidste uge meldte formand og partistifter Pernille Vermund ud, at hun træder tilbage fra formandsposten og heller ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

I dag kom det så frem, at også politisk næstformand Peter Seier Christensen trækker sig fra sin post. Modsat Pernille Vermund har han dog tænkt sig at fortsætte i politik – også efter næste valg.

Læs også: Midt i politisk uvejr: Vermund trækker sig som formand

Overfor DR uddyber han sin beslutning om at trækker sig som næstformand for det parti, han selv var med til at stifte tilbage i 2015.

Når vi skifter formand, tager vi en ny start. Så kan vi sætte en ny næstformand ind, så vi har et clean cut, udtaler Peter Seier Christensen og tilføjer, at han ønsker at fortsætte som gruppeformand:

Jeg har ikke tænkt mig at gå nogle steder og regner med at fortsætte som gruppeformand. Jeg har også en masse ordførerskaber og udvalgsposter, så der er nok at tage sig til.

Mulige afløsere melder sig på banen

Den afgående formand, Pernille Vermund, har tidligere afvist at pege på sin efterfølger. Nu har den første kandidat dog meldt sig på banen, idet folketingsmedlem Lars Boje Mathiesen har offentliggjort sit kandidatur. Han mener selv, at han har den rette erfaring fra både den politiske verden samt det private erhvervsliv til at føre partiet sikkert videre.

Jeg mener, jeg vil være den rette til at videreføre den kurs, som både Pernille Vermund og Peter Seier har lagt for partiet. Jeg kommer til at føre det fundament videre. Nu skal vi bygge første sal på huset, forklarer han til DR.

Indtil videre er Lars Boje Mathiesen den eneste, der har offentliggjort, at han stiller op som formand. Hvis nogen ønsker at gøre ham posten stridig, skal de have meldt deres kandidatur senest 14 dage før årsmødet.

Et andet medlem af Nye Borgerlige, der har været en del i medierne på det seneste, er formand for indfødsretsudvalget Mikkel Bjørn. Han udtaler overfor DR, at han endnu ikke har taget stilling til, om han vil stille op som Formand, men vil “vente og se, hvem der melder sig”.

Læs også: Advarer NB-politiker: Diskrimination kan være i strid med Grundloven

Hvor Pernille Vermund afholdt sig fra at pege på sin afløser, er historien ikke den samme for den afgående næstformand. Det kunne partiets folketingsmedlem Kim Edberg Andersen fortælle i en video på Facebook, hvor han oplyste, at han stiller op som politisk næstformand efter drøftelser med folketingsgruppen.

Peter Seier har ønsket at træde tilbage som politisk næstformand, og det har Peter gjort, fordi han siger, at han har brugt mange år på det, og tiden den var kommet. Samtidig med at Peter gør det, så har vi en drøftelse i vores folketingsgruppe, og der var et flertal, der ønskede, at jeg stillede mig til rådighed, siger Kim Edberg Andersen i videoen.

Kim Edberg Andersen har siden november 2022 været medlem af Folketinget for Nye Borgerlige, efter en periode som medlem af Dansk Folkeparti.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline