Integration Nyheder

EB: Nu kommer der afklaring på, om syriensbørnene skal hjem

Udlændinge- og integrationsministeren vil inden længe præsentere regeringens plan for de resterende danske børn i al-Roj-lejren.

Inden fredagen går på hæld og afløses af en tiltrængt weekend for mange danskere, kommer der afklaring på et af de mest presserende spørgsmål, som SVM-regeringen gentagende gange er blevet stillet, siden de tre regeringspartier overtog magter efter folketingsvalget sidste år: Hvad skal der ske med de sidste syriensbørn og deres mødre, som fortsat befinder sig i al-Roj-lejren i Syrien?

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger vil udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek senere i dag stille sig frem og fremlægge regeringens plan for de resterende danske børn i den syriske lejr. Ifølge avisen har regeringen gennem længere tid arbejdet med en række forskellige løsninger på, hvem af børnene og mødrene, der skal tilbydes at komme hjem til Danmark igen.

Læs også: Regeringen beder om nye oplysninger angående Syrien-børn

Der er i øjeblikket fortsat tre børnefamilier i lejren med samlet set fem børn. Dog er den ene mor samt hendes to børn på henholdsvis 4 og 6 år tilbage i marts i år blevet tilbudt evakuering til Danmark på baggrund af en afgørelse fra Højesteret, der underkendte Udlændinge- og Integrationsministeriets afgørelse om at fratage kvinden hendes danske statsborgerskab.

Derfor kommer dagens afgørelse reelt til at dreje sig om de to resterende familier med de sidste tre børn, og om hvorvidt de også tilbydes evakuering eller ej. Der er her tale om en 33-årig marokkansk kvinde med to børn samt en 25-årig somalisk kvinde men et enkelt barn.

Den helt store knast har været, at mødrene er blevet frataget deres danske statsborgerskab, hvorfor de skiftende danske regeringer med socialdemokratisk indblanden indtil videre har nægtet at hjemtage kvinderne og kun vil hente børnene uden deres mødre – noget, som mødrene blankt har afvist.

Læs også: Udenrigsministeriets advokat slår fast: Syrien-mødre har ikke ret til hjælp

Danmark er et af de lande, der i længst tid har tøvet med at hente de sidste børn hjem. Andre lande som Norge og Canada har inden for de sidste måneder handlet og hentet statsborger retur, men den interne splid i den danske SVM-regering, hvor det i lang tid kun har været Moderaterne, der ubetinget ønskede børnene hjem, har indtil videre sat ens topklods for ageren på området.

Hvorvidt Kaare Dybvad Bek i dag vil annoncere, at begge familier vil blevet hentet hjem, eller om det kun vil være den ene af dem – eller slet ingen – det finder vi formentlig ud af inden for de næste timer.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline