Nyheder

Efter kommentarer på sociale medier: Superligatalent sygemeldt

Brud på de interne regler i klubben medførte ubehagelige kommentarer og episoder for den gambiske OB-spiller Yankuba Minteh, der nu er sygemeldt.

Superligaen i fodbold er blot én runde gammel i 2023. Alligevel har en række episoder udenfor de grønne baner tiltrukket sig snart sagt lige så meget opmærksomhed, som spillet inde på banen for de 12 bedste hold i Danmark.

Forleden kunne vi fortælle om Brøndby-spilleren Anis Slimane, der var blevet politianmeldt og udsat for racisme efter en batalje med en holdkammerat til en af klubbens interne træningskampe.

Læs også: Superligaspiller udsat for racisme og trusler efter episode med holdkammerat

Nu er det så i Odense, at en spiller med afrikanske rødder er kommet i mediernes søgelys efter en uheldig episode i klubben. Det blot 18-årige gambiske talent Yankuba Minteh er nemlig blevet sygemeldt efter at have været genstand for en række ubehagelige kommentarer på sociale medier samt en episode i det odenseanske bymiljø.

Ubehagelighederne kommer i forlængelse af, at Minteh tidligere havde forbrudt sig mod ikke nærmere beskrevne interne regler i den fynske klub, hvilket desuden medførte, at han ikke var udtaget til forårspremieren mod Randers i sidste weekend.

Ifølge OB’s hjemmeside blev Minteh derefter genstand for en række modbydelige kommentarer på de sociale medier, og sågar passet op på gaden af en gruppe personer, der optrådte særdeles truende overfor den unge spiller.

De reaktioner, som Yankuba er blevet udsat for, er bestemt ikke i orden, og det tager vi som klub skarpt afstand fra. Vi skal huske, at vi har at gøre med en meget ung mand, som har begået en fejl. Det er han fuldstændig klar over, og han er meget ked af det, udtaler fodbolddirektør Björn Wesström til klubbens hjemmeside og slår samtidig fast, at:

(…) det retfærdiggør på ingen måde de reaktioner, han har oplevet efterfølgende.

Episoden har ifølge klubben påvirket den unge spiller meget og har “gjort ham utryg”, hvorfor han er blevet sygemeldt som følge heraf. Og dette har påvirket den unge gambianer og “gjort ham utryg”.

Motivet bag de hadefulde beskeder på spillerens sociale medier kendes for nuværende ikke. Det er desuden endnu uvist, hvor Yankuba Minteh er tilbage i OB’s spillertrup igen. Indtil videre har han optrådt syv gange for de stribede fra Fyn i indeværende superligasæson, i hvilke han har scoret to mål og lagt op til yderligere tre.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline