Integration Nyheder

Endnu en sag omstødt i Flygtningenævnet: Syriske brødre skal ikke udsendes til Irak

De syriske tvillinger Ahmad og Myasar Zanon skal alligevel ikke udsendes til Irak – et land, de aldrig har været i: “Jeg føler mig nyfødt”.

At den gældende danske praksis for udvisning af herboende syrere er ufuldkommen, blev endnu engang understreget onsdag, hvor nok en i en efterhånden lang række af udvisningssager blev omgjort efter at være blevet anket til Flygtningenævnet.

Denne gang er der tale om de to syriske tvillingebrødre Ahmad og Myasar Zanon, der stod til at blive udvist til Irak, selvom de aldrig har sat fod i landet. Årsagen skulle i stedet findes i det faktum, at brødrenes farfar tilbage i 70’erne flygtede fra netop Irak som forfulgt regeringskritiker. En regering, der blev ledet af diktatoren Saddam Hussein, som havde forfattet en lov om, at en person, som har minimum én irakisk forælder, per automatik er iraker.

Det gjorde derfor de to brødre til irakere, hvorfor den danske stat fandt det passende at udsende dem dertil til trods for, at brødrene har boet i Danmark i otte år, begge har familie og fuldtidsjob her i landet og som nævnt absolut ingen tilknytning har til Irak.

Læs også: Udvisning af tvillingebrødre vækker harme på Christiansborg

Derfor kom onsdagen omgørelse af udvisningsdommen i Flygtningenævnet da også som en kæmpe lettelse for tvillingerne.

Jeg kan ikke være i min krop. Jeg føler mig nyfødt. Vi har været et sted, hvor vi sad fast, og alle andres liv fortsatte. Nu er der et nyt liv. En ny start, udtaler Ahmad Zanon til DR og tilføjer:

Det er en ubeskrivelig situation og følelse. Det har kostet os rigtig mange nætter og tårer.

Ahmad Zanon er til daglig som socialrådgiver i Haderslev Kommune, mens hans bror Myasar ejer et pizzeria i Højer. Også han var ekstatisk over afgørelse, om end det var svært helt at fatte.

Jeg fik et chok, da afgørelsen kom. Det tager lige en dag at forstå, tilføjer Myasar Zanon.

Flygtningenævnets afgørelse lagde vægt på brødrenes forklaring om, at de ikke er irakiske statsborgere og derfor ikke kan sendes til landet, som de aldrig før har været i. Nævnet begrundede således afgørelsen med, at man mener, brødrene har større tilknytning til Danmark end til Irak.

Dermed omgjorde nævnet Udlændingestyrelsens beslutning om at udsende brødreparret til Irak, da det for tiden ikke er sikkert at hjemsende dem til Syrien.

I en kort kommentar til DR’s udsendte udtrykte brødrenes advokat Niels-Erik Hansen ligeledes glæde over afgørelsen, som han selvsagt mener, er den rette.

Jeg er utrolig lettet på mine klienters vegne. De har ingen familie eller tilknytning til Irak, og derfor bliver afvejningen, at deres tilknytning til Danmark gør, at de skal blive her, fortæller advokat Niels-Erik Hansen.

Related Posts

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Lasse Grenvald

Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Lasse Grenvald

Lagde du mærke til det? I går var det særlig mærkedag for første gang nogensinde

Lasse Grenvald

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

Marco Guldmann

“Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Lasse Grenvald

EU-kommissær med klar afvisning af Rwanda-model

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline