Integration Nyheder

Endnu en udvisning omstødt: Shahd får lov at færdiggøre sin Sosu-uddannelse

Shahd Shimi stod til at skulle forlade alt, hvad hun kender og holder af, og rejse til et land, der har ødelagt hendes hjem og sendt hendes familie på flugt. Nu har Flygtningenævnet imidlertid omgjort beslutningen.

Endnu engang er en udvisningsdom blevet omstødt, efter at dommen er havnet iFlygtningenævnet. Denne gang drejer det sig om 27-årige Shahd Shimi, som stod til udvisning, efter hun i juni fik afslag på forlængelse af sin opholdstilladelse – i øvrigt som den eneste i sin familie. Begrundelsen var, som den ofte er, at Syrien ikke længere udgjorde nogen trussel for Shahd.

Sammen med sin advokat fik Shahd sendt udlændingestyrelsens afgørelse i Flygtningenævnet, som i sidste uge kom med det svar, den unge kvinde havde håbet på: Hun må fortsat blive i Danmark.

Det er svært at beskrive, hvordan jeg har det. Jeg græd af glæde, da jeg kom ud derfra med min opholdstilladelse i hånden. Det var, som om alt stres forsvandt, min krop føltes så let – som om jeg fløj, fortæller Shahd Shimi til Vinkel360 om øjeblikket, hvor hun mødte sin familie uden for Flygtningenævnet.

Læs også: 12 familiemedlemmer har fået ophold i Danmark – Shahd skal udsendes som den eneste

Afgørelsen betyder, at Shahd kan fortsætte på sin uddannelse til social- og sundhedsassistent, hvor hun kun har halvandet år tilbage. Det betyder også, at hun kan ånde lettet op og ikke skal frygte, hvad hendes politiske aktivitet her i Danmark ville komme til at betyde, hvis hun blev sendt tilbage til Assads-diktatur – et styre, der i tiden op til familiens flugt blandt andet bød på sønderskudte huse og hyppige trusler om fængsling.

Den seneste tid med usikkerhed har ikke været sjov, men nu føler jeg glæde igen. Jeg skal ikke frygte at blive sendt tilbage til en uvis skæbne. Jeg skal ikke forlade min familie, droppe min uddannelse og sige farvel til mine venner. Jeg kan få mit liv igen, fortæller en glad Shahd Shimi.

Politisk aktiv i Danmark

I al den tid, Shahd har været i Danmark, har hun gjort meget for at hjælpe andre flygtninge. Hun har arbejdet som tolk på asylcentrene Avnstrup og Sandholm samt deltaget aktivt i blandt andet FN’s Internationale Flygtningedag, hvor hun stod på talerstolen for Amnesty International Danmark på Rådhuspladsen i København med et budskab om, at ingen flygtninge fortjener en skæbne som skibbruden i Middelhavet eller sendt tilbage til tortur og fangeskab.

Derfor har hun også et afsluttende håb om, at andre flygtninge i lignende situationer får samme lykkelige afslutning på deres sager.

Jeg håber, at andre unge piger også får deres opholdstilladelse. Jeg ved, at Sahar (Elrifai, red.) lige nu sidder på Udrejsecenter Kærshovedgaard, og jeg håber inderligt, at hun snart får sin opholdstilladelse tilbage, ligesom jeg har fået, afslutter Shahd Shimi.

Læs også: Fik afslag i Flygtningenævnet: Nu sendes 21-årige Sahar alene på udrejsecenter

Vinkel360 har for nyligt besøgt Sahar Elrifai på Kærshovedgaard, hvilket der kom et længere interview ud af – følg med her på siden.

Related Posts

Tvangsflyttede beboere hiver boligforening i Højesteret

Lasse Grenvald

Tribuneafsnit lukket til Danmarks kamp på grund af racisme

Lasse Grenvald

Lyver Kaare Dybvad om forhandlinger?

Marco Guldmann

Regeringen dropper planer om tvangsfordeling af folkeskoleelever

Marco Guldmann

Råbte “abe” efter fodboldspiller: Nu er han straffet

Lasse Grenvald

Messerschmidt tordner: “Vi gider ikke al det med tørklæder, bederum, ramadan og halal-kød”

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline