Klummer Nyheder

Etnisk gymnasielev til Mette: Det er ikke mig, der forpester din hverdag

Dagens kommentar kommer fra gymnasieelev Hussein Ali, der er træt af retorikken omkring etniske minoriteter og den evige “advarsel” om, at forskellighed partout er noget negativt.

Valgkampen er i fuld gang, og politikerne er fulde af løfter om en bedre fremtid. Et centralt punkt i enhver valgkamp er forholdet til “de fremmede”, dem som kommer og gør vores vaskældre usikre (eller gjorde de nu også det?) og tilføjer halalkød til menukortet. Men er de overhovedet så anderledes? Og er det altid noget negativt, ikke at være som folk er flest?

Vinkel360 bringer her en kommentar fra gymnasieelev og politisk aktiv i Frie Grønne Hussein Ali, første gang bragt på Altinget.dk. Hussein Ali har fået nok af den negative omtale af folk med etnisk minoritetsbaggrund. Med sit indspark i debatten ønsker han, at politikerne lader være med at se ned på minoriteter, men i stedet gør en aktiv indsats for at skabe sammenhold frem for splittelse. Og den forandring kan passende starte fra toppen med landet statsminister. Kommentaren kan desuden findes på Altingets hjemmeside via linket her.

___________________

“Vi vil huske på dig, der ikke tør gå ned i vaskekælderen på grund af nogle utilpassede unge, som forpester din hverdag.” Sådan sagde Mette Frederiksen forleden i forbindelse med Folketingets åbning.

Det er et eksempel på, at dansk politik ikke længere handler om borgerne. Det handler om magt. Der skabes større afstand mellem os borgere, fordi politikerne bevidst skubber os længere væk fra hinanden.

I denne valgkamp skal politikerne vinde så mange stemmer som muligt og mange politikere efterstræber efterhånden vinding frem for oprigtighed.

Allerede fra barnsben får vi minoritetsetniske danskere at vide, at forskellighed er negativt. Jeg sidder efterhånden skuffet og urolig tilbage. Nok er nok!

A og B-hold

Fordomme er hverdag for minoriteter. Uvidenhed bliver videregivet til den yngre generation, som skaber endnu en generation af fordomsfulde og intolerante mennesker. Hvad bliver det næste? Jeg er træt af, at jeg som minoritetsetnisk dansker må bøde for samfundets intolerance og pessimisme.

Men vi minoritetsetniske borgere er ikke pest eller en anden sygdom der florerer og “smitter” samfundet. Hvorfor skal vi altid være syndebukken for samtlige problemer i landet?

Vi er reelle mennesker med følelser ligesom alle andre, men det er åbenbart ens hudfarve, hårfarve og etnicitet der afgør, hvor nem ens hverdag bliver. Mette Frederiksen er i hendes tale meget klar i, at hun ønsker tryghed for alle. Jeg føler mig ikke mere tryg, men det er vel lige meget for hende?

Samfundet lider desværre under en stram, polariserende og firkantet politik. Vi opdeles per automatik op i et A-hold A og et B-hold. Det er ikke det Danmark, jeg voksede op i som lille.

Minoriteter negligeres og nedprioriteres

Politikere og meningsdannere medvirker til at skabe en forkert diskurs. Danmark har forandret sig til sted, hvor ytringsfriheden bliver brugt til at skabe had, og hvor religionsfriheden indsnævres.

Vi som minoriteter negligeres og nedprioriteres gang på gang, fordi politikerne har “vigtigere” ting på dagsordenen. Men jeg tænker, at menneskeliv og retfærdighed er et af de vigtigste faktorer i et velfungerende samfund.

Jeg ønsker ikke længere at blive set ned på eller undervurderet på baggrund af min etnicitet, for jeg kan ikke ændre, hvor jeg kommer fra. Det jeg kan ændre er, hvis jeg selv starter et sted. Jeg vil ændre den uvidende og generaliserende opfattelse, mange har af minoriteter.

Jeg ville derfor elske, hvis jeg fik muligheden for at snakke med partilederne fra for eksempel Socialdemokratiet (A), Danmarksdemokraterne (Æ), Nye Borgerlige (D) og Dansk Folkeparti (O) for at høre deres meninger, så vi sammen kan skabe forståelse og samhørighed for hinanden.

Og jeg vil gerne opfordre alle jer politikere derude, som ser ned på minoriteter, til at tage kampen for sammenhold i stedet for at skabe splittelse. For samfundet har brug for forandring. Jeg ønsker det bedste for alle borgere uanset, om de har en anden etnicitet eller hudfarve, og det er også det udgangspunkt, politikerne bør have.

Hussein Ali, gymnasieelev og frivillig for Frie Grønne

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline