Nyheder

Færre har anmeldt racistiske hadforbrydelser

Rigspolitiets Hadforbrydelsesrapport fra 2021 viser, at færre har anmeldt hadforbrydelser. Det er især de racistiske hadforbrydelser, der er registreret færre af.

Selv om Rigspolitiets rapport viser, at der er sket en nedgang en nedgang i antallet af registrerede hadforbrydelsessager i 2021, så var godt og vel halvdelen af alle registrerede sager omhandlende racisme. Således var 254 sager ud af i alt 521 sager racistisk motiverede. Svarende til en nedgang på 29 procent i forhold til året før. Sagerne omhandler alt fra vold, trusler hærværk og hadefulde ytringer.

I langt de fleste tilfælde drejer det sig om, at gerningspersonen har fremsat mundtlige eller skriftlige racistiske ytringer i forbindelse med et voldeligt overfald.

I rapporten gør Rigspolitiet opmærksom på, at de er svært at skelne mellem de forskellige kategorier af racistiske hadforbrydelser:

Gennemgangen af sagerne inden for motivkategorien ’racistisk motiveret’ har vist, at det i praksis er vanskeligt at skelne mellem underkategorierne for de racistisk motiverede hadforbrydelser, det vil sige om det kriminelle forhold har baggrund i forurettedes nationalitet/etnicitet, race/hudfarve eller øvrige racistiske bevæggrunde.

I rapporten bringer Rigspolitiet et eksempel på en af de voldssager de har modtaget, som indeholder en racistisk hadforbrydelse:

Forurettede sad og talte i telefon på arabisk, hvorefter sigtede sagde: ”Hvorfor taler du ikke dansk… du skal snakke dansk… sådan nogen som dig… din fucking sorte…” og slog forurettede med flad hånd på venstre side af ansigtet samt sparkede forurettede over det venstre ben.

Rigspolitiet understreger i rapporten, at de er bekendte med, at der skal forekomme et stort mørketal med sager som ikke bliver meldt til politiet. Det fremgår også af rapporten, at den største stigning inden for hadforbrydelser er rettet mod LGBT+ personer.

Related Posts

Muslimsk gravplads åbner i Fredericia

Lasse Grenvald

Danmark sender 20 millioner kroner til Syrien

Marco Guldmann

Fra NB til DF: Man har ført en forfejlet udlændingepolitik

Lasse Grenvald

Dansk sag skal for menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg

Marco Guldmann

Film om iransk seriemorder helt suveræn ved Robert-uddelingen

Lasse Grenvald

Tysk mindretal i Sønderjylland vil have Ombudsmanden til at undersøge forhold om ophold i Danmark

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline