Nyheder

Familier til iranske landsholdspillere trues med fængsel og tortur

Efter de iranske spillere nægtede at synge med på nationalmelodien, er deres familier blevet mødt med trusler om fængsling og tortur.

Der er en plads i 1/8-finalerne på spil, når USA og Iran møder hinanden ved fodbold-VM i aften klokken 20. De to nationer har historisk set et meget anstrengt forhold til hinanden, så det bliver uden tvivl en højspændt affære. Men selv om der er meget på spil for de to nationer rent fodboldmæssigt, så har det iranske landshold fået en meget ubehagelig optakt til kampen. Det skyldes ikke amerikanerne, men derimod præstestyret hjemme i Iran.

Familierne til det iranske VM-hold er nemlig blevet udsat for trusler om fængsel og tortur, såfremt spillerne ikke ”opfører sig ordenligt” ved aftenens kamp. Det fortæller en kilde til CNN. Truslerne kommer på baggrund af Irans åbningskamp, hvor spillerene lavede en stiltiende protest ved ikke at synge med på landets nationalsang. Derfor er spillerne stillet overfor hård afstraffelse af deres familiemedlemmer, hvis de ikke synger med på nationalsangen mod USA i aften, eller hvis de laver nogen anden form for protest imod det iranske præstestyre.

Til holdets anden gruppespilskamp mod Wales sang alle med på nationalmelodien. Det skyldes ifølge CNN’s unavngivne kilde, at spillerne har haft et ”møde” med den iranske revolutionsgarde efter kampen mod England. Her fik de angiveligt fortalt, at deres familier ville blive udsat for fængsling og tortur, hvis de ikke sang med på nationalsangen – hvilket de så gjorde.

Kilden fortæller videre til CNN, at Iran har personer i Qatar, som har til opgave at holde øje med, at spillerne ikke protesterer yderligere imod præstestyret.

Der er i øjeblikket store protester i Iran, som har medført flere dødsfald og fængsling af mere end 20.000 mennesker – herunder børn.

Vil ikke tilbyde iranske spillere asyl

I går skrev vi, at Enhedslisten står klar til at tilbyde de iranske landsholdspiller asyl i Danmark, da deres protest kan have alvorlige konsekvenser for dem. Anderledes forholder Socialdemokratiet sig til spørgsmålet om at tilbyde spillerne asyl i Danmark. Ekstra Bladet har talt med Socialdemokratiets udlændingeordfører, Kasper Sand Kjær, der fortæller, at det ikke står øverst på partiets liste at tilbyde spillerne asyl, men at man som politisk forfulgt flygtning har gode chancer for at få asyl.

Man kan jo ikke sådan bare tilbyde asyl. Det er jo sådan, at hvis de er forfulgt af et regime og søger asyl, vil de typisk få det. Det kommer selvfølgelig an på den konkrete sag, men typisk vil det være sådan, udtaler Kasper Sand Kjær.

Hos Enhedslisten fremhæver man også, at man burde genoverveje sagerne for de iranske flygtninge, der sidder placeret på danske udrejsecentre, på baggrund af de nuværende omstændigheder i Iran

Related Posts

Muslimsk gravplads åbner i Fredericia

Lasse Grenvald

Danmark sender 20 millioner kroner til Syrien

Marco Guldmann

Fra NB til DF: Man har ført en forfejlet udlændingepolitik

Lasse Grenvald

Dansk sag skal for menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg

Marco Guldmann

Film om iransk seriemorder helt suveræn ved Robert-uddelingen

Lasse Grenvald

Tysk mindretal i Sønderjylland vil have Ombudsmanden til at undersøge forhold om ophold i Danmark

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline