Nyheder

Film om iransk seriemorder helt suveræn ved Robert-uddelingen

Ali Abbasis film ‘Holy Spider’ gjorde noget nær rent bord ved weekendens Robert-uddeling, hvor den vandt hele 11 statuetter.

‘Årets danske spillefilm’, ‘Årets instruktør’ og ‘Årets kvindelige hovedrolle i en film’ er blot et lille udpluk af de priser, filmen ‘Holy Spider’ vandt lørdag aften, da Robert Prisen løb af stablen i Tivoli Hotel & Congress Center i København.

Det er den iransk-danske instruktør Ali Abbassi, der står bag filmen, der omhandler en kvindelig journalists jagt på en iransk seriemorder. Filmen er inspireret af virkelige hændelser og morderen Saeed Hanaei, kendt som Spider Killer, der i år 2000 og 2001 dræbte en række kvindelige sexarbejdere.

I alt vandt filmen hele 11 Robert-priser, hvilket udover de førnævnte også inkluderede priserne for ‘Årets originale manuskript’, ‘Årets score’, ‘Årets fotograf’, ‘Årets sounddesigner’, ‘Årets scenograf’, ‘Årets visuelle effekter’ og ‘Årets klipper’.

Læs også: Tidligere bådflygtning klar til debut i Superligaen

Filmen var desuden Danmarks bud på en Oscar-vinder i kategorien ‘Bedste internationale film’, når den prestigefyldte Oscar-uddeling finder sted senere i februar i Los Angeles. Desværre klarede ‘Holy Spider’ ikke cuttet for at blive en af de fem officielt nominerede film i kategorien.

Dermed bliver det ikke andet år i træk, at en dansk film med rødder i Mellemøsten nomineres til en Oscar for bedste internationale film. Sidste år var det Jonas Poher Rasmussens animerede dokumentarfilm ‘Flugt’, der klarede sig gennem nåleøjet og var en af de officielt nominerede film, men desværre måtte se sig slået på målstregen af den japanske ‘Drive My Car’.

Related Posts

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Lasse Grenvald

Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Lasse Grenvald

Lagde du mærke til det? I går var det særlig mærkedag for første gang nogensinde

Lasse Grenvald

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

Marco Guldmann

“Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Lasse Grenvald

EU-kommissær med klar afvisning af Rwanda-model

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline