Nyheder

Flere ikke-vestlige indvandrere er kommet i arbejde

Stigningen inden for beskæftigelsen, som har ramt Danmark i de sidste år, betyder også at flere ikke-vestlige indvandrere er kommet i arbejde.

Antallet af ikke-vestlige indvandrere, der er kommet i arbejde i Danmark, har været stødt stigende siden 2015, det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik, hvor der især fra 2020 til 2021 har været et markant løft i beskæftigelsen.

I 2015 lød beskæftigelsen af ikke-vestlige indvandrere på 52 procent, mens den i 2021 er helt oppe på 65,2 procent. Det svarer til en stigning på 13,2 procentpoint fra 2015 og frem til 2021.

Til sammenlign steg beskæftigelsen blandt den øvrige danske befolkning med 1,6 procentpoint i samme periode. Der er altså tale om en væsentlig stigning i beskæftigelsen blandt ikke-vestlige indvandrere kontra personer med dansk oprindelse og indvandrere fra vestlige lande.

Det er især de syriske indvandrere, der er har været dygtige til at komme i arbejde. Således har denne gruppe oplevet en stigning på 7,8 procentpoint fra 2020 til 2021. Den næststørste stigning kommer fra indvandrere fra Pakistan, der er steget med 4,8 procentpoint, mens de bliver efterfulgt af indvandrere fra Iran og Irak, der har oplevet stigninger i beskæftigelsen på 4,4 procentpoint.

Related Posts

Den ukrainske særlov forlænges til 2025

Lasse Grenvald

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Marco Guldmann

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline