Nyheder

Flere indvandrerkvinder end nogensinde før er rent faktisk i arbejde

Regeringen vil indføre arbejdspligt for kvinder med indvandrebaggrund. Nye tal fra Dansk Industri viser, at rekord mange indvandrerkvinder allerede er i arbejde.

Tidligere på ugen præsensterede Mette Frederiksens regering, i forbindelse med den nye Finanslov, et forslag, der målrettet skal få kvinder med ikke-vestlig baggrund hurtigere i arbejde. Regeringen vil nemlig indføre et krav om 37-timers arbejdspligt om ugen, hvis man skal være berettiget til kontanthjælp og har indvandrerbaggrund.

Ifølge statsministeren skal man kunne forsørge sig selv, når man kommer til Danmark, og hun lægger ikke skjul på, at forslaget i høj grad er målrettet de mange kvinder af anden etnisk oprindelse end dansk, der lever på offentlig forsørgelse.

De kommer til at skulle arbejde 37 timer for overhovedet at kunne få en ydelse. For os er det et meget grundlæggende og vigtigt dansk princip: Man skal kunne forsørge sig selv, man skal være en del af arbejdsmarkedet, udtalte Statsministeren tidligere på ugen.

Men ifølge en ny analyse fra Dansk Industri (DI), har der, de senere år, været en markant fremgang i beskæftigelsen, som specielt er kommet indvandrere til gode. Ved udgangen af 2022 var således 64 procent af de 20-64-årige indvandrere i beskæftigelse i et eller andet omfang. Det er er fremgang på 14 % inden for de sidste 10 år.

Der har været en fantastisk fremgang i beskæftigelsen i Danmark i det sidste år, og det har indvandrerne i den grad også været en del af, udtaler vicedirektør i DI Steen Nielsen.

I undersøgelsen fremgår det, at fremgangen er ligeligt fordelt mellem mænd og kvinder med indvandrerbaggrund:

Den viser, at indvandrerkvinderne har haft en utrolig fremgang i beskæftigelsen her i det sidste år. De er kommet rigtigt meget med på vores arbejdsmarked, siger Steen Nielsen.

Langt fra første gang

Socialdemokratiet har igennem en længere periode haft et stort ønske om at indføre arbejdspligt, men hver gang er projekt blevet lagt i graven på baggrund af kritik fra eksperter, fagforeninger og andre partier på Christiansborg.

Hos Væksthusets Forskningscenter i Aarhus, kalder man også projekt for nytteløst og et udtryk for ren symbolpolitik:

Det handler ikke om at få dem til at bidrage. Det her er bare symbolpolitik. Man skal tage udgangspunkt i den enkelte persons udfordringer, evner og ressourcer. Nogle har brug for opkvalificering, nogle skal lære bedre dansk og andre har bare brug for at komme ud i et job, der passer til dem, fortæller Safaa Mohamed Ali, der er projekt- og forskningskonsulent ved centret.

Related Posts

Den ukrainske særlov forlænges til 2025

Lasse Grenvald

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Marco Guldmann

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline