Nyheder

Flyselskab nægter at transportere flygtninge til Rwanda

Flyselskabet Privilige Style, der var hyret til at transportere asylansøgere fra Storbritannien til Rwanda, har trukket sig fra aftalen.

I Danmark arbejder regeringen på at etablere et modtagecenter for flygtninge i Rwanda. I Storbritannien er man længere fremme med de samme planer og tilbage i juni måned, skulle de første flygtninge flyves fra Storbritannien til Rwanda. Flyet kom dog aldrig på vingerne, da det blev stoppet af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Flyselskabet, der stod bag transporten, var det spanske selskab Privilige Style.

Selvsamme flyselskab melder ifølge The Guardian ud, at de nu har trukket sig fra aftalen med den britiske regering på baggrund af demonstrationer mod selskabet og et generelt pres fra offentligheden.

Flyselskabet er siden juni blevet hængt ud af flere organisationer, blandt andet Freedom from Torture, der startede en kampagne med selskabet via hashtagget #StopTheFlights. I et brev til Freedom From Torture skriver Privilige Style ”at det ikke vil flyve til Rwanda i fremtiden. At det aldrig har fløjet til Rwanda, siden det ene fly, der var planlagt i juni (som er årsagen til denne kontrovers) blev suspenderet.

Den udmelding sender den britiske regering i en penibel situation, da også to andre flyselskaber, der tidligere har stået for transport under deportationer allerede, har meldt ud, at de ikke kommer til at deltage i en ordning om at transportere flygtninge fra Storbritannien til Rwanda.

Vi har på redaktionen forsøgt at få en kommentar fra SAS i forhold til hvordan de ville forholde sig til at skulle fragte asylansøgere til centre i Rwanda, men de er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Related Posts

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Marco Guldmann

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

Kom til foredrag om det iranske kvindeoprørs poesi

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline