Integration Nyheder

Forløsning: Nu bliver Sahars sag genoptaget

Sahar Elrifai har været indsat på Udrejsecenter Kærshovedgård siden slutningen af juli. Nu kan hun se frem til at blive flyttet, efter hendes sag er blevet genoptaget i Flygtningenævnet.

Det kom som et chok for 21-årige Sahar Elrifai, da hun i juli fik sin appel om ophold afvist. Med afslaget skulle hun straks stoppe sin uddannelse på HF og flytte på Udrejsecenter Kærshovedgård blandt dømte kriminelle. Vi besøgte hende efter hendes første uge på centret, hvilket der kom følgende barske reportage ud af:

Læs også: Reportage fra Kærshovedgård: Hvor unge pigers liv går i stå

I går onsdag kunne Sahar Elrifai dog slå øjnene op til en god nyhed: Flygtningenævnet har efter pres fra omverdenen og en insisterende indsats af advokat Niels Erik Hansen besluttet at genoptage hendes sag.

Ja, min sag er blevet genoptaget. Jeg er så glad. Jeg fik post fra Flygtningenævnet i går om, at de genoptager den, fortæller Sahar Elrifai til Vinkel360.

Selvom genoptagelsen af sagen i sig selv ikke betyder, at Sahar Elrifai får opholdstilladelse, så betyder det nok så vigtigt, at hun går fra at være i den såkaldte fase 3, som er udrejseposition og betyder ophold på udrejsecenter, til at være i fase 2, som indebærer ophold på almindeligt asylcenter. Så længe sagen behandles af Flygtningenævnet har Sahar Elrifai nemlig lovligt ophold i Danmark, så hun atter kan genoptage sin uddannelse og besøge sin familie, uden først at skulle søge om lovlig udrejse fra Kærshovedgård.

Nu venter jeg på endnu et brev fra Flygtningenævnet, der skal fortælle mig, hvor jeg skal flytte hen. Men allerede nu glæder jeg mig til at komme væk fra Kærshovedgård, forklarer Sahar Elrifai om det sted, hun tidligere har kaldt ”et fængsel”.

Hvornår hun flytter til asylcenter, og hvorhenne i landet det bliver, vides endnu ikke, men Vinkel360 er i løbende kontakt med både Sahar Elrifai samt hendes advokat Niels Erik Hansen og viderebringer, når der sker nyt i sagen.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline