Integration Nyheder

Forløsning: Nu bliver Sahars sag genoptaget

Sahar Elrifai har været indsat på Udrejsecenter Kærshovedgård siden slutningen af juli. Nu kan hun se frem til at blive flyttet, efter hendes sag er blevet genoptaget i Flygtningenævnet.

Det kom som et chok for 21-årige Sahar Elrifai, da hun i juli fik sin appel om ophold afvist. Med afslaget skulle hun straks stoppe sin uddannelse på HF og flytte på Udrejsecenter Kærshovedgård blandt dømte kriminelle. Vi besøgte hende efter hendes første uge på centret, hvilket der kom følgende barske reportage ud af:

Læs også: Reportage fra Kærshovedgård: Hvor unge pigers liv går i stå

I går onsdag kunne Sahar Elrifai dog slå øjnene op til en god nyhed: Flygtningenævnet har efter pres fra omverdenen og en insisterende indsats af advokat Niels Erik Hansen besluttet at genoptage hendes sag.

Ja, min sag er blevet genoptaget. Jeg er så glad. Jeg fik post fra Flygtningenævnet i går om, at de genoptager den, fortæller Sahar Elrifai til Vinkel360.

Selvom genoptagelsen af sagen i sig selv ikke betyder, at Sahar Elrifai får opholdstilladelse, så betyder det nok så vigtigt, at hun går fra at være i den såkaldte fase 3, som er udrejseposition og betyder ophold på udrejsecenter, til at være i fase 2, som indebærer ophold på almindeligt asylcenter. Så længe sagen behandles af Flygtningenævnet har Sahar Elrifai nemlig lovligt ophold i Danmark, så hun atter kan genoptage sin uddannelse og besøge sin familie, uden først at skulle søge om lovlig udrejse fra Kærshovedgård.

Nu venter jeg på endnu et brev fra Flygtningenævnet, der skal fortælle mig, hvor jeg skal flytte hen. Men allerede nu glæder jeg mig til at komme væk fra Kærshovedgård, forklarer Sahar Elrifai om det sted, hun tidligere har kaldt ”et fængsel”.

Hvornår hun flytter til asylcenter, og hvorhenne i landet det bliver, vides endnu ikke, men Vinkel360 er i løbende kontakt med både Sahar Elrifai samt hendes advokat Niels Erik Hansen og viderebringer, når der sker nyt i sagen.

Related Posts

Tvangsflyttede beboere hiver boligforening i Højesteret

Lasse Grenvald

Tribuneafsnit lukket til Danmarks kamp på grund af racisme

Lasse Grenvald

Lyver Kaare Dybvad om forhandlinger?

Marco Guldmann

Regeringen dropper planer om tvangsfordeling af folkeskoleelever

Marco Guldmann

Råbte “abe” efter fodboldspiller: Nu er han straffet

Lasse Grenvald

Messerschmidt tordner: “Vi gider ikke al det med tørklæder, bederum, ramadan og halal-kød”

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline