Integration Nyheder

Forløsning: Nu må 21-årige Sahar blive i Danmark

Endnu en sag om udsendelse af en ung, syrisk kvinde er blevet omstødt i Flygtningenævnet. Nu kan Sahar Elrifai genoptage sine studier og få sit liv tilbage.

Ugen er muligvis først lige startet, men for 21-årige Sahar Elrifai ser mandagen ud til at blive ugens absolutte højdepunkt. Lidt efter klokken 12 kunne hun nemlig forlade Flygtningenævnet med vished om, at hun de næste år ikke skal bekymre sig om at blive revet fra sin familie og udsendt til Syrien. Sammen med sin advokat Niels-Erik Hansen fik hun sin sag omstødt ved Flygtningenævnet og har derfor fået sin opholdstilladelse tilbage.

Jeg er simpelthen så glad. Jeg fik ophold efter paragraf 7 stk.1, idet det vil være farligt for mig at vende tilbage, fordi jeg har så åbent har kritiseret Bashar al-Assads styre, fortæller en tydeligt lettet Sahar Elrifai, da vi møder hende ude foran Flygtningenævnet i København.

Den kritik af Syriens diktator, hun hentyder til drejer sig om de mange gange, hun ved demonstrationer mod hjemsendelser samt i artikler og debatter har givet sin mening til kende overfor Syriens diktator – noget, det syriske styre nemt vil kunne finde, hvis de søger på hende, hvorfor hun nu kan anses som værende åbenlyst politisk modstander af styret.

”Nu kan jeg få mit liv igen”

Det har ellers været en tumultarisk tid for den unge Sahar, der var i gang med HF i Aabenraa kommune, da hun pludselig sidst år fik at vide, at hun skulle forlade Danmark, som den eneste i sin familie. Forklaringen fra de danske myndigheder var den samme gamle sang om, at Syrien nu er sikkert at vende tilbage til, hvis man vel at mærke ikke har forsørgerpligt eller er i fare for at blive indkaldt til den syriske hær.

Ingen af de to ting beskyttede Sahar for udsendelse, hvorfor hun blev revet ud af sit gymnasium, væk fra sin mor og sine søskende og blev sat på udrejsecenter Kærshovedgård blandt dømte mordere og voldtægtsforbrydere.

Læs også: Forløsning: Nu bliver Sahars sag genoptaget

Her nåede hun at sidde i to måneder, før hun fik den glædelige nyhed om, at hendes sag var blevet genoptaget, og hun derfor, mens sagsbehandlingen stod på, kunne flytte til et almindeligt asylcenter med bedre forhold og uden udgangsforbud.

Nu skal jeg flytte hjem til Aabenraa og være tæt på min familie igen. Jeg vil også rigtig gerne færdiggøre mine studier, men det kan jeg ikke lige nu, da vi er midt i et skoleår. Indtil jeg kan starte på HF igen, vil jeg gerne arbejde – jeg har faktisk allerede en samtale omkring muligt arbejde i morgen. Nu kan jeg få mit liv igen, smiler Sahar.

Næste skridt tilbage mod et normalt liv fik Sahar så på ugens første dag, og hun kan derfor rette blikket mod en tilbagevenden til Aabenraa, en genoptagelse af sine studier og en drøm om en dag at blive designingeniør, der fortsat lever.

Related Posts

Muslimsk gravplads åbner i Fredericia

Lasse Grenvald

Danmark sender 20 millioner kroner til Syrien

Marco Guldmann

Fra NB til DF: Man har ført en forfejlet udlændingepolitik

Lasse Grenvald

Dansk sag skal for menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg

Marco Guldmann

Film om iransk seriemorder helt suveræn ved Robert-uddelingen

Lasse Grenvald

Tysk mindretal i Sønderjylland vil have Ombudsmanden til at undersøge forhold om ophold i Danmark

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline