Nyheder

Formanden for dansk Ukraine-forening varetægtsfængslet og sigtet for bedrageri

I stedet for at skaffe udstyr og nødhjælp, der skulle gå til danskere, der kæmper ved fronten i Ukraine, stak formanden ifølge sigtelsen pengene i egen lomme.

I sidste uge blev en 47-årig mand varetægtsfængslet ved byretten i København. Sigtelsen lød på bedrageri i forbindelse med støtte til danskere, der kæmper i krigen i Ukraine.

Det er nu kommet frem, at den sigtede er ingen ringere end formanden for foreningen Danish Foreign Legion, Christopher Clausen. Det skriver DR.

Sigtelsen går på, at Christopher Clausen skal have “fremkaldt, bestyrket eller udnyttet en vildfarelse hos de forurettede” i forbindelse med sit i øvrigt frivillige arbejde i Danish Foreign Legion – en forening, der siden krigens start i foråret 2022 har arbejdet med støtte til danskere, der vælger at kæmpe for Ukraine. Støtten har blandt andet været i form af nødhjælp og udstyr.

Læs også: Udlændingestyrelsen lægger op til at flere syriske flygtninge kan hjemsendes

I alt er formanden sigtet for bedrageri imod 15 personer i perioden 8. marts til 10. oktober sidste år. Han nægter sig skyldig i alle anklager og har ifølge sin forsvarsadvokat ingen kommentarer til sigtelsen, oplyser DR.

Netop DR har tidligere beskrevet, hvordan personer havde politianmeldt Christopher Clausen for ikke at have fået tilsendt det, de havde betalt for at bidrage til Ukraine-krigen med. Dengang havde Christopher Clausen ingen kommentarer, men han erkendte dog ved retsmødet i sidste uge at have modtaget betalingerne fra de forurettede i sagen, om end han påstod, at flere af dem har fået modtaget, hvad de betalte for.

Anklageren i sagen kunne under grundlovsforhøret desuden oplyse, at Christopher Clausen tidligere er dømt for bedrageri, og at han blandt andet tilbage i december 2021 fik en delvist betinget dom på to et halvt prs fængsel.

Christopher Clausen blev ved grundlovsforhøret indtil videre varetægtsfængslet i 27 dage.

Related Posts

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Lasse Grenvald

Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Lasse Grenvald

Lagde du mærke til det? I går var det særlig mærkedag for første gang nogensinde

Lasse Grenvald

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

Marco Guldmann

“Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Lasse Grenvald

EU-kommissær med klar afvisning af Rwanda-model

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline