Nyheder

Første dag hvor muslimske piger ikke må iklæde sig abaya-dragten i Frankrig

I dag vender de franske skoleelever tilbage fra sommerferien, men piger, der er iklædt den muslimske abaya-dragt er ikke velkomne.

I dag kunne de franske skoler hilse eleverne velkommen tilbage efter en lang sommerferie. Det var dog ikke alle elever, der blev hilst velkomne tilbage på de franske skoler – piger, der er iklædt den muslimske abaya-dragt er ikke nemlig ikke længere velkomne på de franske skoler.

Det understregede den franske præsident Emmanuel Macron forleden, forud for det nye skoleår; ingen piger vil få lov at følge undervisningen, hvis de har valgt at iklæde sig abaya eller en klædedragt der minder om.

Præsidenten fremhævede under et besøg i Vaucluse-regionen i det sydlige Frankrig, at lærerne og skoleinspektørerne kommer ikke til at stå alene med håndhævelsen af forbuddet, men vil få hjælp af de franske myndigheder, forsikrede præsidenten. 18 år, har svaret på spørgsmålet om, hvordan de forholder sig til regeringens specifikke lovforslag.

Også på de franske gymnasier og fagskoler vil der være særligt personale, som har fokus på dialogen med de muslimske studerende.

Netop blandt de ældre elever og studerende ventes forbuddet at kunne skabe større udfordringer end i grundskolen.

Forbuddet mod abaya i de offentlige skoler blev vedtaget af Frankrigs regering i slutningen af august.

Landet havde i forvejen skrappe regler om, at religiøse symboler skal holdes ude af de offentlige skoler. Siden 2004 har det været forbudt at bære muslimske hovedtørklæder, kristne kors og jødiske kalotter i klasseværelset.

Mens hovedtørklæder er forbudt i skolerne, har abaya været en gråzone.

Related Posts

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Marco Guldmann

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

Kom til foredrag om det iranske kvindeoprørs poesi

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline