Integration Nyheder

Første ukrainsk-ortodokse menighed opstår i Danmark

Efter de russiske krigshandlinger i Ukraine ønsker ukrainerne ikke længere at være underlagt den russisk-ortodokse menighed. Nu får de deres egen.

Som følge af krigen i Ukraine er godt 30.000 ukrainere flygtet til Danmark, hvor mange har fået job og er godt i gang med at integrere sig og bidrage til det danske samfund. Med sig bringer de en kultur, der på trods af på mange måder at minde om den danske også adskiller sig på centrale områder.

Et af disse er religion. For selvom både Danmark og Ukraine er overvejende kristne lande, og man derfor nemt kan skære alle kristne over én kam, så er det det ikke den samme form for kristendom, der er dominerende i de to lande. Hvor det i Danmark er protestantismen og til dels katolicismen, der er bredest repræsenteret, så er det i Ukraine den ortodokse kristendom.

De ukrainere, der aktivt praktiserer denne tro, kan nu glæde sig ved, at Danmark nu får den første ukrainsk-ortodokse menighed i det midt- og vestjyske. Menigheden har endda fået lov at låne henholdsvis et gammelt kapel i Holstebro og i to kirker syd for Viborg til at afholde gudstjenester i.

Tidligere hørte ukrainerne under den russisk-ortodokse kirke, men efter Ruslands angreb på Ukraine er det ikke længere en ønskelig løsning.

Det er den danske folkekirke, der ifølge DR har hjulpet den nye ukrainske meningshed i gang – blandt andet ved at oprette en bankkonto til meningsheden samt hjælpe til med den officielle registrering af den.

Related Posts

Muslimsk gravplads åbner i Fredericia

Lasse Grenvald

Danmark sender 20 millioner kroner til Syrien

Marco Guldmann

Fra NB til DF: Man har ført en forfejlet udlændingepolitik

Lasse Grenvald

Dansk sag skal for menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg

Marco Guldmann

Film om iransk seriemorder helt suveræn ved Robert-uddelingen

Lasse Grenvald

Tysk mindretal i Sønderjylland vil have Ombudsmanden til at undersøge forhold om ophold i Danmark

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline