Nyheder

Fortsat stigning i antallet af asylansøgere

I januar og februar modtog EU-landene ca. 175.000 asylansøgninger. Det er over 50.000 flere end i samme periode sidste år.

Sidste år oplevede Europa en kraftig stigning i migrationstallene i forhold til de foregående år. Men foreløbige tal fra 2023 indikere, at vi inden for EU’s grænser kommer til at opleve endnu en kraftig stigning i år.

I løbet af årets første to måneder har EU-landene modtaget omkring 175.000 asylansøgninger. I januar ansøgte 83.000 person om asyl, mens tallene viser at EU-landene i februar modtog ca. 83.000 asylansøgninger. Til sammenligning lød tallene i samme periode sidste år på 60.000 ansøgninger i januar og 61.000 i februar. Der er altså tale om en stigning på over 50.000.

I 2022 blev der registreret 4.591 nye asylansøgere i Danmark. Næsten halvdelen var ukrainere, hvoraf mange igen har frafaldet ansøgningen.

Den største gruppe af asylansøgerne i EU – indtil videre – i 2023 kommer fra Afghanistan og Syrien. Ca. 45.000 personer fra de to lande har i januar og februar ansøgt om asyl i et EU-land.

Ifølge udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) er der tale om en bekymrende udvikling i tallene

Ministeriet og jeg følger udviklingen rundt i Europa tæt. Tallene er bekymrende. Vi oplever, at presset på Europa er på sit højeste siden migrationskrisen i 2015-2016.

Jeg møder mange ministerkollegaer fra europæiske lande, der fortæller om, hvordan deres lande lige nu bliver presset af en meget høj tilstrømning.

Udviklingen understreger for mig, at Europa har behov for et nyt asylsystem.

Ifølge tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet har 948 personer i løbet af 2023 mistet livet eller er forsvundet på rejsen over Middelhavet mod Europa.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline