Nyheder

Fra NB til DF: Man har ført en forfejlet udlændingepolitik

Endnu en tidligere Nye Borgerlige-politiker har meldt sig ind i Dansk Folkeparti, der dermed er vokset med to mandater siden folketingsvalget.

Det har været en turbulent tid for det indvandrerkritiske parti Nye Borgerlige efter folketingsvalget i november sidste år, hvor omvæltningerne i partiet kræver, at man holder tungen lige i munden, når der skal dannes et overblik.

Blot en uge efter valget, der resulterede i skuffende seks mandater for Nye Borgerlige, meldte partiets første valgte kommunalpolitiker og flerårige folketingsmedlem Mette Thiesen sig ud af partiet. Udmeldelse kom i kølvandet på en urolig tid med beskyldning om uacceptabel opførsel fra Thiesens kærestes side, hvilket medførte skarp kritik fra partiets formand Pernille Vermund, som ligefrem truede med eksklusion.

Læs også: Den politiske uro fortsætter i Nye Borgerlige: Næstformand siger også farvel

En sådan konsekvens kom Mette Thiesen i forkøbet ved selv at melde sig ud af partiet og fortsætte som løsgænger. Sidenhen meldte Pernille Vermund ud, at hun trækker sig som formand for partiet og desuden ikke genopstiller ved næste valg – en beslutning, der medførte, at Lars Boje Mathiesen står til at blive valgt til ny formand ved et ekstraordinært landsmøde i dag tirsdag. Denne beslutning fik det nyvalgte folketingsmedlem og formand for Indfødsretsudvalget Mikkel Bjørn til at skifte fra Nye Borgerlige til Dansk Folkeparti – og det er netop det skifte, Mette Thiesen nu kopierer.

Selv var Mette Thiesen aldrig i tvivl om, hvor hendes politiske fremtid lå.

Jeg har faktisk aldrig været i tvivl om, at det skulle være Dansk Folkeparti, udtaler Mette Thiesen til Jyllands-Posten og tilføjer:

Hvis man vil gøre noget ved de massive problemer, der er blevet skabt, fordi man har ført en forfejlet udlændingepolitik, er jeg glad for at være i et parti, der netop vil adressere problemerne og vil lade danskernes sikkerhed og tryghed stå højere end forældede konventioner.

De to partihop fra henholdsvis Mette Thiesen og Mikkel Bjørn betyder, at Dansk Folkeparti nu er større end Nye Borgerlige med syv mandater mod fire. Skiftet er da også blevet taget godt imod af Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt, der på sin Twitter-profil har lagt et billede op, hvor han side om side med Mette Thiesen er sikker på, at det nye partimedlem vil blive “et aktiv for Danmark og danskerne”.

Skiftet kommer da heller ikke ud af det blå, da Mette Thiesen, siden hun blev løsgænger, har indgået i et såkaldt “arbejdsfællesskab” med Dansk Folkepartis folketingsgruppe på Christiansborg sideløbende med, at hun gentagne gange er kommet med endog stærke hentydninger om, at hun muligvis ville melde sig ind i netop Dansk Folkeparti.

Related Posts

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Lasse Grenvald

Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Lasse Grenvald

Lagde du mærke til det? I går var det særlig mærkedag for første gang nogensinde

Lasse Grenvald

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

Marco Guldmann

“Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Lasse Grenvald

EU-kommissær med klar afvisning af Rwanda-model

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline