Nyheder

Frankrig hjemtager Syrien-børn og mødre

32 børn og 15 mødre, der indtil nu har siddet i syriske fangelejre, er ifølge det franske udenrigsministerium blevet overdraget til myndighederne.

På trods af flere ekspertudtalelser, der taler for, at de danske myndigheder skal hjemtage de danske Syrien-børn og deres mødre, så udtale udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i går, at man havde bedt myndighederne om at foretage et nyt beslutningsgrundlag. Det nye beslutningsgrundlag skal udgøre grundlag for regeringens stillingtagen til Syrien-børnene og deres mødre.

Men mens den danske regering endnu engang nøler omkring deres stillingtagen, så har Frankrig netop hjemtaget 15 kvinder og 32 børn fra en kurdiskkontrolleret flygtningelejr i Syrien. Det oplyser det franske udenrigsministerium til Ritzau.

De mindreårige er blevet overdraget til de myndigheder, der har ansvar for at hjælpe børn, og kommer til at være under medicinsk og social overvågning, lyder det det fra ministeriet.

Ifølge de franske myndigheder, bliver mødrene, der er blevet hjemtaget, overdraget til ”kompetente retlige myndigheder”.

Også i oktober måned (2022), hentede Frankrig mennesker hjem fra lejrene i Syrien. Dengang drejede det sig om 15 kvinder og 40 børn.

Fem danske børn og deres tre mødre befinder sig lige nu i syriske fangelejre. Børnene har fået lov til at komme hjem til Danmark, men deres mødre, der har fået frataget deres danske statsborgerskab, er derfor ikke blevet tilbudt evakuering. Derfor kan børnene kun komme til Danmark, hvis de rejser alene, hvilket mødrene har afvist.

Related Posts

Muslimsk gravplads åbner i Fredericia

Lasse Grenvald

Danmark sender 20 millioner kroner til Syrien

Marco Guldmann

Fra NB til DF: Man har ført en forfejlet udlændingepolitik

Lasse Grenvald

Dansk sag skal for menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg

Marco Guldmann

Film om iransk seriemorder helt suveræn ved Robert-uddelingen

Lasse Grenvald

Tysk mindretal i Sønderjylland vil have Ombudsmanden til at undersøge forhold om ophold i Danmark

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline