Nyheder

Halvdelen af de ukrainske flygtninge i Danmark er nu i arbejde

Det er lykkes for ca. 10.000 af de ukrainske flygtninge at komme i arbejde i Danmark. Særligt godt går det i Jylland.

Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at hver anden ukrainer i den arbejdsdygtige alder, nu har fast arbejde i Danmark.

Ved udgangen af juli, befandt der sig 20.700 ukrainere i alderen 16-55 år i Danmark, med ophold under den såkaldte særlov, der blev vedtaget af Folketinget efter Ruslands invasion af Ukraine for halvandet år siden. Lover havde nemlig til sigt at gøre det lettere for de ukrainske flygtninge at komme ud på det danske arbejdsmarked.

Og de nye tal tyder altså på, at særloven har været en succes, det fortæller Christian Albrekt Larsen, der er professor ved Aalborg Universitet og forsker i indvandring og integration til DR.

Cirka halvdelen af de 16 til 66-årige er i beskæftigelse et år efter det store indtog kom. Der er ikke andet at sige, end at de har fået en flyende start på det danske arbejdsmarked.

Det er primært jobs inden for restaurations- og hotelbranchen, der har tiltrukket ukrainerne, skarpt forfulgt af rengøringsjobs og arbejde inden for landbrug.

Selvom særloven har gjort det nemmere for netop ukrainere at komme ind på det danske arbejdsmarked, så er der også andre faktorer der spiller ind, siger Christian Albrekt Larsen.

Ukrainerne ramte det danske arbejdsmarked på et tidspunkt, hvor der er stor efterspørgsel efter arbejdskraft. En anden ting er også, at ukrainerne kunne gøre brug af det netværk, der allerede var af ukrainere i Danmark, som var beskæftigelse.

Dertil har det også hjulpet, at vi med hjælp af særloven har lavet et system for dem, at de allerede fra dag ét kunne gå ud på det danske arbejdsmarked og tage job, lyder det fra professoren.

Related Posts

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Marco Guldmann

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

Kom til foredrag om det iranske kvindeoprørs poesi

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline