Nyheder

Humanitær bistand til Niger genoptages trods militærkup

Trods det igangværende militærkup genoptager Danmark sin humanitære bistand til det afrikanske land Niger. Må indrette sig efter nye forhold, fastslår Løkke.

Efter at en militærjunta i juli overtog magten i det østafrikanske land Niger, har den danske humanitære bistand til det fattige land været sat i bero. Den genoptages dog nu til trods for, at den afsatte regering, meget mod den danske regerings håb, ikke ser ud til at vende tilbage til magten lige foreløbig.

Det forklarer udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen overfor Politiken.

Vi er jo nødt til at være realistiske. Der løber et bælte hen over Afrika, hvor militærdiktaturer regerer – og det er ikke i tilbagegang. Det er vi nødt til at forholde os til, udtaler ministeren.

Kort efter militærjuntaens magtovertagelse lød det ellers fra minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, at Danmark ikke kunne støtte landet, så længe juntaen sad på magten erhvervet gennem et militærkup, der fandt sted blot to måneder efter, at Danmark havde indgået en ny milliardaftale med netop Niger om fremtidig støtte.

Faktum er, at det er en militærjunta. Det vil vi selvfølgelig ikke støtte hverken direkte eller indirekte med danske penge, lød det dengang fra Dan Jørgensen.

Læs også: Udviklingsbistanden til Afrika øges med knap 3 millarder næste år

Militærkup til trods er det dog i den danske regerings interesse at værne om danske interesser i Niger, der ifølge udenrigsministeren fortsat er relevant. Det drejer sig blandt andet om de danske interesser i at stoppe flygtningestrømme, hvorfor den danske indsats nu må indrette sig efter de nye forhold.

Befolkningen i Niger står på randen af en katastrofe med en potentiel flygtningestrøm til følge. Det kan vi selvfølgelig ikke bare lukke øjnene for, uddyber Lars Løkke Rasmussen.

Det er dog ifølge Politikens oplysninger kun den humanitær bistand, der genoptages, mens den nye diplomatiske indsats og aftale fortsat er sat i bero.

Related Posts

Ny streamingtjeneste er kræs for gyserfans

Lasse Grenvald

Mød fremtidens iværksættere ved Danish Entrepreneurship Festival

Marco Guldmann

App hjælper dig med at spare penge på julegaverne!

Marco Guldmann

Efter flere “episoder” får Kærshovedgård nu ny leder

Lasse Grenvald

Udsat for racisme efter diskussion med Messi

Lasse Grenvald

Gik til valg på at stoppe indvandring: Nu er hans parti landets største

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline