Nyheder

Hyrer sygeplejersker fra Iran

Mens Vejle Kommune venter på at sygeplejersker fra Iran kan godkendes til job i Danmark, hyrer de dem ind som ufaglærte vikarer.

Tidligere på ugen udsendte Robusthedskommissionen deres anbefalinger, hvor de fremlagde deres strategier for, hvordan den voksende mangel på arbejdskraft inden for sundhedssektoren kan tackles.

En af kommissionens anbefalinger går på at udvide rekrutteringen af sundhedspersonale fra udlandet og den anbefaling er man på forkant med i Vejle Kommune.

I Vejle har man nemlig ikke været bange for at tage initiativ og kommunen har allerede tage skridtet i retning af at imødekomme anbefalingerne ved at rekruttere iranske sygeplejersker, der er kvalificerede til og interesserede i at arbejde inden for det danske sundhedsvæsen.

Igennem de sidste fem har ca. 2.000 iranske sygeplejersker ansøgt om at få mulighed for at arbejde i Danmark, heraf er 1.200 af dem blevet godkendt til at flytte til Danmark. Sprogkravet betyder dog, at flere af dem må vente med at komme i arbejde til de lærer dansk, det medvirker til at mange oplever økonomiske usikkerheder, da de ikke har adgang til offentlige ydelser.

Men den nød har de knækket i Vejle Kommune. Her har man nemlig indledt rekruttering af iranske sygeplejerske, som mens de bliver dygtige nok til at opfylde sprogkravet, får arbejde som ufaglærte vikarer. Ordningen letter på trykket i sundhedssektoren, samtidig med, at de iranske sygeplejersker får trænet deres danske og kan opnå økonomisk stabilitet, det skriver DR.dk.

Related Posts

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Marco Guldmann

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

Kom til foredrag om det iranske kvindeoprørs poesi

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline