Nyheder

I Ishøj klarer drenge med etnisk minoritetsbaggrund sig bedre end tidligere

I Ishøj Kommune har man arbejdet målrettet med at løfte niveauet hos drenge med etnisk minoritetsbaggrund .

Ishøj er en af de kommuner, der har allerflest borgere med en tosproglig baggrund og ca. halvdelen af kommunens borgere har etnisk minoritetsbaggrund. I skolernes kvalitetsrapport kan man aflæse, at skolerne i Ishøj kommune er inde i en positiv udvikling. Det er således lykkes for folkeskolerne i kommunen at hæve deres karaktergennemsnit, så de nu kun er 0,4 fra den gennemsnitlige landskarakter på 7,9, mens enkelte skoler som Strandgårdsskolen, der har en høj andel af tosprogede elever, overhaler landsgennemsnittet og ligger med en karaktergennemsnit på 8,4. Hos kommunen har man haft stort fokus på at løfte elevernes faglighed, så det er derfor også en glad formand for Børne- og Undervisningsudvalget, Kasper Bjering Søby Jensen, der udtaler sig om de positive resultater:

Lærere, pædagoger, forældre og elever kan være stolte over det her resultat. De har gjort det rigtig godt, og hvor er det opmuntrende, at Strandgårdskolen nu har overhalet landsgennemsnittet. Den målrettede indsat har båret frugt, udtaler formanden i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten.

Succes for drenge med etnisk minoritetsbaggrund

Mens piger med etnisk minoritetsbaggrund længe har klaret sig godt, har drengene i samme gruppe haltet bagud. Men i den nye rapport, fremgår det, at drengene også har meldt sig på banen og scorer over landsgennemsnittet for drenge med etnisk minoritetsbaggrund.

Skoleleder på Gildebroskolen i Ishøj, René Aistrup, fortæller, at det gode resultat skyldes et målrettet arbejde i fagene dansk og matematik:

Når vi har formået at løfte drengene, så skyldes det, at lærere og pædagoger er lykkedes med at stille krav og motivere drengene til at træne hårdt og vedholdende. Når du har dansk som andetsprog, har du sværere ved at forstå et fagsprog. Derfor hjælper vi eleverne med at bygge bro mellem deres hverdagssprog og de faglige sprog, så de klarer sig bedre i grundskolen og bliver rustet til at gå videre til gymnasium og erhvervsskole, fortæller René Aistrup (link).

I flere af skolerne har man også indsat ressourcepersoner, der er tilstede sammen med lærerne i undervisningen og som kan hjælpe eleverne, der hvor der er brug for det.Related Posts

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Lasse Grenvald

Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Lasse Grenvald

Lagde du mærke til det? I går var det særlig mærkedag for første gang nogensinde

Lasse Grenvald

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

Marco Guldmann

“Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Lasse Grenvald

EU-kommissær med klar afvisning af Rwanda-model

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline