Nyheder

Indsamling sikrer udvist kvindes start på sygeplejestudiet

På blot to dage er det lykkedes at indsamle penge nok til, at Alla Shamasneh kan starte på drømmestudiet som sygeplejerske.

Det har været et halvt år i omvæltningens tegn for 21-årige Alla Shamasneh. Først blev hun student fra Rosborg Gymnasium, men kort efter skulle hun sammen med sin familie forlade hjemmet gennem mange år i Jelling og i stedet flytte på Udrejsecenter Avnstrup på Sjælland.

Der bor familien, der udover Alla Shamasneh består af hendes forældre og to søskende, Malik og Asmaa, stadig, mens de i samarbejde med Hjemrejsestyrelsen arbejder på en løsning, der kan sende familien samlet tilbage til Mellemøsten.

Siden de kom dertil er Alla Shamasnehs søskende startet på henholdsvis 10. klasse og på gymnasiet i Roskilde, men Alla Shamasnehs drømme om at læse videre skulle vise sig sværere at realisere.

Læs også: Usikkerhed om inddragelser af opholdstilladelser er skadelig for integrationen

For når man har status af udvist asylansøger, er der fuld egenbetaling på videregående uddannelser, og da Alla Shamasneh samtidig ikke må arbejde eller søge legater, var der pludselig lang vej til de 52.000 kroner, det krævede at starte på første semester af UCL’s sygeplejeuddannelse i Vejle.

“Bedsteforældre” trådte til

Men så trådte foreningen “Bedsteforældre for Asyl” i karakter.

På blot to dage fik foreningen indsamlet donationer, der mere end dækkede udgifterne til studiestarten – faktisk var folk så ivrige efter at hjælpe, at foreningen hurtigt måtte melde ud, at målet var nået og folk skulle stoppe med at støtte sagen. I går torsdag var der således indsamlet 96.000 kroner, hvilket er nok til at betale for både 1. og 2. semester på sygeplejeuddannelsen.

Derfor kan Alla Shamasneh nu se frem til at starte på drømmeuddannelsen 1. februar og med hendes egne ord give noget tilbage til Danmark.

-Jeg vil være taknemmelig for hver en øre, folk vil sende min vej, fortæller Alla Shamasneh til Vejle Amts Folkeblad og uddyber:

Jeg er så taknemmelig for alt det, jeg har fået med mig her i Danmark. Og jeg vil gerne sige tak og bidrage til det samfund, som jeg føler mig som en del af. Derfor vil jeg gerne give igen ved at uddanne mig til sygeplejerske. Det føler jeg også at jeg skylder dem, der støttede mig med at gøre min studentereksamen færdig.

Således vil alle de tre børn i familien være i gang med uddannelse i Danmark inden længe, alt imens Hjemrejsestyrelsen fortsat arbejder på at sende familien samlet tilbage til Mellemøsten og Vestbredden, hvor de kom fra for otte år siden.

Related Posts

Muslimsk gravplads åbner i Fredericia

Lasse Grenvald

Danmark sender 20 millioner kroner til Syrien

Marco Guldmann

Fra NB til DF: Man har ført en forfejlet udlændingepolitik

Lasse Grenvald

Dansk sag skal for menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg

Marco Guldmann

Film om iransk seriemorder helt suveræn ved Robert-uddelingen

Lasse Grenvald

Tysk mindretal i Sønderjylland vil have Ombudsmanden til at undersøge forhold om ophold i Danmark

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline