Nyheder

Indvandrere trækker stor del af jobfremgangen

En ny analyse konkluderer, at indvandrere trækker en stor del af jobfremgangen indenfor dansk industri.

Den danske industri nyder lige nu den højeste beskæftigelse i 13 år. Faktisk er beskæftigelsen indenfor industrien så høj, at man inden for de seneste år, har oplevet mangel på arbejdskraft. Hjælpen har man fundet hos personer med udenlandsk baggrund, det fremgår af en ny analyse fra Dansk Metal, der viser, at 80 procent af jobfremgangen det seneste års tid er drevet frem af arbejdstagere med udenlandsk baggrund. Og det er en rigtig god nyhed for den danske økonomi, industrien og de personer som er kommet i arbejde.

Det er en fantastisk solstrålehistorie om integration og beskæftigelse i Danmark. Der har i flere år været rift om danske faglærte, og mange steder skal man kigge langt efter ledige medlemmer af Dansk Metal. Derfor er virksomhederne nødt til også at tage dem ind, som måske ikke taler perfekt dansk til at begynde med. Næsten 80 procent af jobfremgangen det seneste år er trukket af udenlandsk arbejdskraft, siger Dansk Metals cheføkonom Erik Bjørsted.

Ud af de 80 procent, som Erik Bjørsted nævner, har næsten 40 procent af de personer der kommet i arbejde været personer der har modtaget asyl, permanent opholdstilladelse, er blevet familiesammenført eller ukrainere, som er flygtet fra krigen. Kigger man på arbejdstagere med ikke-vestlig baggrund, så står de for 27 procent af jobfremgangen det seneste år i industrien.

Dansk Metal fremhæver i deres analyse, at stigningen i den udenlandske arbejdskraft, efter deres vurdering ikke kun skyldes at flere får tilladelse til at komme til Danmark for at arbejde, men også i høj grad, at integrationen af indvandrere fungerer godt og at mange er dygtige til at komme i beskæftigelse.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline