Nyheder

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Kaare Dybvad Bek er rejst til Rwanda hvor han b.la. har været med til et indvie en ny danskfinansieret bygning i en flygtningelejr for udsatte flygtninge.

Der har den seneste tid være stille omkring regeringens planer om at dansk flygtningecenter i Rwanda. Men i går kom der igen ild i gløderne. Her besøgte Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) Gashore-lejren, der ligger i Rwanda. Her deltog ministeren i en indvielse af et såkaldt Community Centre for udsatte flygtninge.

Centeret skal bl.a. huse en række aktiviteter, der har til formål at fremme flygtninges læring indenfor IT, sprog og erhvervsfaglige kompetencer.

Gashora-lejren, som var besøgsmålet for Udlændinge- og Integrationsministeren er en del af den såkaldte ’Emergency Transit Mechanism’ (ETM), hvor flygtninge der er evakueret fra detentionslejre i Libyen indkvarteres. Centeret er ledet af UNHCR i tæt samarbejde med Rwandas myndigheder. I alt er mere end 1.700 personer indkvarteret på centeret – størstedelen af dem kommer fra Eritrea og Sudan.

Projektet er foruden Danmark, der har doneret mere en 21 millioner til projektet, også støttet Østrig, Norge og Sverige.

Ifølge Kaare Dybvad Bek er ETM projektet et godt eksempel på, de nye løsninger regeringen ønske for at menneske flygtningestrømmen til Danmark:

Asylsystemet er brudt sammen, og der er behov for nye løsninger, der bekæmper menneskesmuglernes forretningsmodel og den irregulære migration, så migranter ikke skal ud på den farlige rejse mod Europa.

ETM’en er et eksempel på, hvordan vi skaber et mere humant asylsystem, hvor flygtninge hjælpes lokalt og kommer til tredjelande på ordentlig og kontrolleret vis, skriver ministeren i en pressemeddelelse.

Ministeren skriver også, at netop modellen med ETM er et godt eksempel på, hvordan regeringen i fremtiden ønsker at behandle flygtninge:

Det her er ét eksempel på, hvordan vi kan tage nogle af de første skridt til at realisere regeringens ambitioner om at skabe et nyt og mere holdbart asylsystem.

Foto af Claus Bech

Related Posts

Ny streamingtjeneste er kræs for gyserfans

Lasse Grenvald

Mød fremtidens iværksættere ved Danish Entrepreneurship Festival

Marco Guldmann

App hjælper dig med at spare penge på julegaverne!

Marco Guldmann

Efter flere “episoder” får Kærshovedgård nu ny leder

Lasse Grenvald

Udsat for racisme efter diskussion med Messi

Lasse Grenvald

Gik til valg på at stoppe indvandring: Nu er hans parti landets største

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline