Nyheder

International NGO langer ud efter Udlændingestyrelsen

Hos Udlændingestyrelsen vurderes det, at de syriske områder Latakia og Tartus kan erklæres for sikre. Den betragtning er man lodret uenig i hos den internationale NGO Human Rights Watch.

Tidligere på måneden, kunne vi her på mediet skrive, at Udlændingestyrelsen vurderer at situationen i de syriske regioner Latakia og Tartus er forbedret i en sådan grad, at syriske flygtninge i Danmark ikke bør kunne modtage asyl på baggrund af sikkerhedssituationen i de to regioner.

Det er dog ikke Udlændingestyrelsen, men Flygtningenævnet, der endelig skal tage stilling til vurderingen. Det sker på fredag d. 17. marts, i forbindelse med to prøvesager, der kan have afgørende betydning for flere syriske flygtning i Danmark. Hvis der bliver givet medhold i sagerne, kan flere syriske flygtninge nemlig risikere at miste deres ret til asyl. Henrik Thomassen, der er vicedirektør i Udlændingestyrelsen har tidligere udtalt følgende:

Sikkerhedssituationen i Syrien varierer fra region til region, og for eksempel Damaskus er ikke i en krigssituation, siger han og fortsætter:

Det er på nuværende tidspunkt også styrelsens vurdering, at situationen i Latakia og Tartus generelt ikke i sig selv kan føre til, at personer derfra skal meddeles asyl.

Den sikkerhedsvurdering kan man ikke bakke op hos den internationale NGO Human Rights Watch. Der mener at Danmark bevæger sig i en helt forkert retning, når man vurderer at visse områder af Syrien kan betegnes som sikre.

I stedet for at fratage syriske flygtninge deres beskyttelse og efterlade dem i et limbo på udrejsecentre, burde Danmark i stedet omvende deres beslutte og sørge for bedre beskyttelse af syriske flygtninge samt anerkende at syriske flygtning forsat at udsatte i deres hjemland, uanset hvilken region de kommer fra, skriver NGO’en i et opslag på deres hjemmeside.

På fredag skal to syriske flygtninge fra Latakia have deres midlertidige opholdstilladelse revurderet af Flygtningenævnet. Hvis Flygtningenævnet i deres bedømmelse er enige med Udlændingestyrelsen, kan det betyde at flere syriske flygtninge mister deres midlertidige opholdstilladelse.

Related Posts

Ny streamingtjeneste er kræs for gyserfans

Lasse Grenvald

Mød fremtidens iværksættere ved Danish Entrepreneurship Festival

Marco Guldmann

App hjælper dig med at spare penge på julegaverne!

Marco Guldmann

Efter flere “episoder” får Kærshovedgård nu ny leder

Lasse Grenvald

Udsat for racisme efter diskussion med Messi

Lasse Grenvald

Gik til valg på at stoppe indvandring: Nu er hans parti landets største

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline