Nyheder Ugens Indblik

Iværksætteri kender ingen alder

Unge Ahmad Assi fra Haderslev, er allerede i gang med at bygge egen virksomhed og har store ambitioner for fremtiden.

Umiddelbart er Ahmad Assi en helt gennemsnitlig ung mand. Han er lige blevet 17 år, født og opvokset i Danmark, har Palæstinensiske rødder og går på Handelsskolen i Haderslev. Derfra stopper sammenligning med andre jævnaldrende også. For hvor de fleste unge mennesker, på Ahmads alder, måske går på et studie, har et studiejob, hænger ud med vennerne og træner lidt, har Ahmad valgt at strukturer sin hverdag andeledes. Hans hverdag er nemlig i høj grad drevet af en stram struktur, der gør det muligt for Ahmed at passe sin skole og sin træning OG sit start-up eventyr med egen virksomhed:

Min hverdag ligner nok ikke enhver anden 17-årigs hverdag. Som regel går jeg meget tidligt i seng, hvor imod mine jævnaldrende ofte går sent i seng. Jeg plejer at stå op omkring kl 5.30, så jeg kan nå ned og træne som det første inden jeg skal i skole. Det er en god start på dagen, når man får brugt sin krop og for mig er der ingen bedre måde at komme i gang på, end ved at løfte nogle tunge vægte. Efter træning går jeg en tur på ca. 30-40 minutter, hvor jeg gør mig overvejelser omkring min virksomhed og hvordan dagen kommer til at se ud. Jeg har ofte møder i løbet af dagen, så det er vigtigt at planlægge og have struktur på dagen, så jeg både kan passe min skole og min virksomhed. Når det så er sagt, så indrømmer jeg også, at jeg ser min virksomhed som en fuldtidsbeskæftigelse, hvilket også gør, at jeg nogle gange må prioritere møder i skoletiden frem for undervisning, fortæller Ahmad.

Iværksætterblod i årene

Lysten til at skabe noget har Ahmad ikke fra fremmede. Ahmads bedstefar har i mange år stået bag Haderslevs ældste grønthandel og hans far har også arbejdet som selvstændig:

Min bedstefar kom til Danmark i slutningen af 80’erne og åbnede sin første virksomhed allerede i starten af 90’erne. Fem år senere åbnede han en ny og har derfra drevet virksomhed i 30 år indtil han gik på pension for et par år siden. Min far har også selv arbejdet som selvstændig og har en stor salgsmæssig erfaring. I vores familie, tror jeg, der er en generel tendens mod at tage sagen i egen hånd. Hvis man gerne vil opnå noget, skal man ikke være bange for at gå efter.

Et hul i markedet

Ahmads virksomhed beskæftiger sig med markedsføring og er det største bureau inden for online markedsføring af revisorer og revisionsselskaber:

Min virksomhed, Massi-Media, beskæftiger sig udelukkende med markedsføring – primært online – af revisorer og revisionsselskaber med hovedvægt af større virksomheder.  Jeg har valgt at fokusere på revision, da jeg så et hul i markedet, og gerne vil arbejde specialiseret. Det giver de bedste resultater for mine kunder, at jeg er ekspert på lige netop deres område og ikke alle mulige andre. Det har kostet mig kunder og økonomi, ikke at tage imod andre brancher, men det tager jeg med – jeg fokuserer 110% på markedsføring af revision.

Drift og drømme

Ahmad fik ideen om at starte egen virksomhed sammen med en folkeskolekammerat, da de to gik i 9’ende klasse sammen. Vennen fik dog kolde fødder, men det holdt ikke Ahmad tilbage, der grundlægger sig virksomhed som 16-årig og i dag har været i gang i mere end et år. Men hvad driver egentlig et så ungt menneske, til at leve et stramt struktureret liv og fokuserer på at bygge en virksomhed, mens ens venner fokuserer på en masse andre ting:

Det der primært driver mig, er, at jeg har muligheden for at hjælpe virksomheder til at få succes med deres markedsføring. Og så håber jeg også, at min historie kan være med til at inspirere og motivere andre unge til at springe ud som iværksættere, at jeg kan sætte mig selv i en position, der både viser samfundet og unge mennesker, at man kan skabe noget og gøre en forskel, selvom om man er 16 eller 17 år. Jeg modtager ofte beskeder fra andre i iværksættere, der backer mig op og hepper på mit arbejde med virksomheden. Det er også noget der driver mig fremad, lyder det afslutningsvis fra Ahmad Assi.

Ahmad store drøm for sin virksomhed er, en dag at kunne skalere op, så den opererer i hele Skandinavien og måske endda også ekspandere yderligere ud i Europa.

Related Posts

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Lasse Grenvald

Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Lasse Grenvald

Lagde du mærke til det? I går var det særlig mærkedag for første gang nogensinde

Lasse Grenvald

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

Marco Guldmann

“Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Lasse Grenvald

EU-kommissær med klar afvisning af Rwanda-model

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline