Nyheder

Kader Maikal vinder Politikens Undervisningspris 2023

Kader Maikal underviser på Aarhus Gymnasium i Tilst og på Viby Gymnasium, hvor over 50 elever har været med til at indstille ham til prisen som Årets Underviser.

Han taler hele syv sprog, hvoraf han underviser i tre af dem; fransk, arabisk og latin. Og så er han uden tvivl Danmarks bedste gymnasierlærer – spørg bare hans elever og juryen bag Politikens Undervisningspris.

Kader Maikal er født i det lille land, Djibouti, som ligger i Østafrika. Her lærte han at tale både fransk, arabisk og somalisk.

Som ung kom han som 15-årig til Danmark i 2003, hvor han gik på sprogskole, inden han startede i 9. klasse og sidenhen forsatte på Langkær Gymnasie, som i dag hedder Aarhus Gymnasie og er et af de to steder Kader underviser til dagligt. Til stor glæde og gavn for hans elever.

Det er netop eleverne der indstiller deres lærere til prisen, og det betyder alt for Kader Maikal, fortæller han:

Det er det, der betyder det hele. Vi arbejder alle sammen for at får credit for det vi gør. Det er derfor vi gør det, udtaler han til TV 2 Østjylland.

Og at Kader er en dygtig lærer, som eleverne sætter stor pris på, kan der ikke være nogen tvivl om. Således lyder det i to af elevernes indstillinger:

Kader han er den bedste lærer i verden! Har aldrig haft sådan en god lærer som ham!

Og:

Vi kommer tit ud af klasselokalet – og jeg får lyst til at komme i skole på grund af Kader.

Anne Sophie Madsen, der er områdechef for ungdomsuddannelser hos Danmarks Evalueringsinstitut, og en del af prisen fagpanel, fremhæver Kaders evne til at åbne elevernes øjne for sprogfagene:

Kader åbner de unges øjne for mulighederne i sprogfagene, og hans undervisning betyder, at sprogbeherskelsen kommer til at give mening på et højere niveau.

Han bruger også sig selv og sine egne erfaringer med at lære dansk som 15-årig i undervisningen, og det giver eleverne nogle gode huskeregler og en god intuition for sprog. Det er med til at skabe en begejstring og glæde ved sprogene.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline