Nyheder

Kæmpe migrantskandale i Polen!

En stor korruptionsskandale har ramt Polen, hvor flere ledende politikere beskyldes for at have medvirket til udstedelse af 250.000 arbejdsvisa mod bestikkelse.

Polen er kendt som at være et meget migrantfjendligt land, der hellere bygger hegn og har hårde grænsevagter end at lade migranter komme ind i landet. Men under overflade gemmer der sig en anden historie. Ledende medlemmer af landet regeringsparti, der kalder sig for Lov og Retfærdighed, efterforskes nu for have udstedt 250.000 arbejdsvisa til migranter fra Asien og Afrika, der via Polen har haft fri adgang til at søge videre mod andre EU-lande. Det højrenationale regeringsparti har ellers kategorisk nægtet at tage imod nogen som helst af de mange tusinde flygtninge, der hvert år søger mod EU’s grænsen.

Korruptionssagen kaldes for den største skandale i Polen i det 21. århundrede og har allerede medført adskillige afskedigelser. Blandt de afskedigede er landets Viceudenrigsminister, der efter skandalen er begyndt at rulle har forsøgt at tage sit eget liv og derfor er indlagt på hospitalet.

Ifølge de polske myndigheder drejer korruptionssagen sig kun om nogle få hundrede arbejdstilladelser, men ifølge den polske opposition, er der tale om ca. 250.000 arbejdstilladelser, der er blevet tildelt mod bestikkelse over de sidste tre år.

Angiveligt skulle menneskesmuglere og polske embedsmænd have krævet op mod 40.000 dollar per visum, det skriver Berlingske.

Ifølge officielle tal kommer hver tredje arbejdsvisa i hele EU fra Polen. 

Related Posts

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

Kom til foredrag om det iranske kvindeoprørs poesi

Lasse Grenvald

FOA bifalder ny IGU-aftale, men har et ønske til fremtiden

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline