Nyheder

Kan løse racismeproblem på få måneder

La Liga mener, at de i løbet af få måneder kan løse racismeproblemer i den spanske liga.

Det trak overskrifter da Real Madrids stjernespiller Vinicius Jr. blev udsat for grov racisme i forbindelse med en La Liga kamp mod Valencia i søndags. Her blev den brasilianske verdensstjerne mødt af abe-lyde og sange om, at han var en abe fra det valenciske hjemmebanepublikum.

Situationen førte senere til, at tre tilskuere fra søndagens skandalekamp blev anholdt. Der er tale om tre unge mennesker som menes at have kommet med racistiske tilråb rettet mod Vinicius Jr, der reagerede kraftigt mod hjemmeholdets fans. Det gav en overophedet afslutning på kampen, der bød på flere situationer, der mest af alt lignede slåskampe, og som endte med at Vinicius Jr. fik rødt kort for at slå en modstander.

Umiddelbart er det et stort problem, der må kræve løsning, når folk bliver udsat for så eksplicit racisme, men ifølge La Liga, kan man hurtigt kommer problemerne til livs. Det kræver bare at man får yderligere mulighed for at sanktionere. Det fortalte organisationens præsident, Javier Tebas, på et pressemøde tidligere i dag:

Vi vil have magten til at gøre mere. Med magt er vi overbeviste om, at problemet kan være løst inden for måneder, lød det på pressemødet.

Som situationen er lige nu, kan La Liga kun anmelde racisme til myndighederne. Men står det til La Liga, skal de selv have bemyndigelse til at kunne straffe individer og klubber, når det kommer til racisme. Hvilket i øvrigt i mange andre lande og ligaer.

Related Posts

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

Syriensbarns advokat svarer Løkke igen: Det er noget middelaldervrøvl

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline