Nyheder

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Antallet af omkomne kan være langt større end først antaget. Nu skaber kraftig regn og høje temperaturer under oprydningsarbejdet risiko for udbrud af smitsomme sygdomme som kolera.

Ifølge WHO er lige under 4000 mennesker omkommet, mens 9000 fortsat er savnede efter kollapset af to dæmninger, der forsagede voldsomme oversvømmelser d. 10. september.

Men antallet af savnede og omkomne kan være mange gange større, det vurderer Folkekirkens Nødhjælps landechef i Libyen, Graeme Ogilvie:

Oprydningsarbejdet er gået i gang – og det er tvivlsomt, om vi nogensinde finder ud af, hvor mange mennesker, der ligger begravet i murbrokker eller er skyllet ud i havet. Men antallet af døde er ganske givet flere gange større end de officielle tal.

Flere nødhjælpsorganisationer har ikke fået adgang til Derna og Folkekirkens Nødhjælp er en af de få organisationer, der er til stede i katastrofeområdet, der oplever mangel på stort set alt nødhjælp.

Der er stor mangel på ligposer. Inden for de næste dage leverer vi 3.000 ligposer til Derna, og med nye store mængder regn, høje temperaturer og risiko for udbrud af smitsomme sygdomme som kolera, kan situationen hurtigt blive endnu værre, fortæller Graeme Ogilvie.

Related Posts

Ny streamingtjeneste er kræs for gyserfans

Lasse Grenvald

Mød fremtidens iværksættere ved Danish Entrepreneurship Festival

Marco Guldmann

App hjælper dig med at spare penge på julegaverne!

Marco Guldmann

Efter flere “episoder” får Kærshovedgård nu ny leder

Lasse Grenvald

Udsat for racisme efter diskussion med Messi

Lasse Grenvald

Gik til valg på at stoppe indvandring: Nu er hans parti landets største

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline