Nyheder

EU-landene er klar med ny aftale for håndtering flygtninge og migranter

Efter lange forhandlinger er EU-landene endelig blevet enige om centrale elementer af en fremtidig migrationspagt, hvor Polen og Ungarn stemte imod.

I går aftes, efter et ministermøde i Luxembourg, kunne den svenske migrationsminister, Maria Malmer Stenergard meddele, at EU-landene var blevet enige om en aftale for håndteringen af flygtninge og migranter.

EU-landene har i en længere periode forsøgt at komme til enighed omkring en række nye regler, der skal ligge til grund for fremtidens håndtering af flygtninge og migranter.

I den ny aftale er der to centrale områder, som bliver en del af den fælles asylpolitik i EU.

Den ene af de to forordninger – asylprocedureforordningen – handler om at oprette en strømlinet, hurtigere asylbehandling. Den skal bruges til hurtigere at kunne afvise asylansøgere, der kommer fra lande, hvorfra asylansøgere som oftest får afslag.

Den anden forordning handler blandt andet om at sikre en mere ligelig fordeling af asylansøgerne mellem EU-landene. Konkret vil der blive tale om en solidaritetsmekanisme. Den kan iværksættes, når et land er under stærkt pres fra migration. I så fald vil de resterende lande være forpligtet til at hjælpe.

Ylva Johansson, som er EU-kommisær for indre anliggender, skriver på Twitter, at der stadig er meget arbejde forude, før den fælles politik er helt på plads:

Jeg ser frem til at begynde forhandlinger allerede næste uge. Der ligger stadig meget arbejde forude i forsøget på at få en fælles migrationspolitik på plads, som kan virke på lang sigt.

EU-landene, skal nu afprøve om aftalen kan blive omsat til lovgivning, men det bliver ikke uden udfordringer. Flere lande, herunder Danmark, har nemlig udvist bekymring for, at en fælles fordeling af asylansøgere kan medføre et øget pres på Europa.

Det næste EU-topmøde finder sted i Bruxelles i slutningen af måneden.

Related Posts

Den ukrainske særlov forlænges til 2025

Lasse Grenvald

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Marco Guldmann

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline