Integration Nyheder

Kvinde og to børn blev tidligt i morges tvangsdeporteret. Vidner beretter om en meget voldsom aktion

Flere beboere på Hjemrejsecenter Avnstrup fortæller, at de tidligt i morges var vidner til, at en kvinde med iransk baggrund og to af hendes børn blev fjernet fra centeret.

OPDATERING (Kl. 14.31): Vi har netop fået at vide, at den omtalte kvinde og de to børn, befinder sig på et fly på vej til Iran. Der er lige nu to scenarier. 1. At de iranske myndigheder tager imod kvinden og børnene på trods af deres pas er udløbet (hvilket er det absolut værst tænkelige scenarie) 2. At kvinden og børnene afvises af de iranske myndigheder og sendes tilbage.

Kvinden, der har kurdisk/iransk baggrund, fik en indsprøjtning med noget beroligende, fortæller flere af beboerne. Det er desværre ikke unormalt, at man bedøver mennesker, der skal tvangsudvises for at forhindre, at de gør modstand, ligesom det også er fuld lovligt.

Se video af hændelsen nederst i artiklen. Overfaldet starter cirka 3:20, og vi må advare om voldsomme billeder.

Vinkel360 har talt med en kilde, der var til stede under pågribelsen. Han fortæller, at fire civilklædte mødte op i følgeskab med repræsentanter fra myndighederne. Det hele foregik meget voldsomt, og flere betjente måtte sætte sig ovenpå kvinden og holde hende nede, så hun kunne få indsprøjtningen, som blev givet mod hendes vilje. Imens blev kvinden mand og deres yngste barn på halvandet år holdt tilbage på deres værelser. Kvinden og hendes to andre børn blev derfra sat i en bil med retning mod Kastrup Lufthavn. En kilde tæt på parret fortæller, at kvinden og børnene har opholdt sig i Danmark over syv år.

Det så meget voldsomt ud!

Ahmad Samir var tilstede på centeret da det hele skete. Hans kone og parrets børn bor på centreret, og han var i gang med at vække børnene, da han pludselig hører larm fra gården og går ud på altanen:

Jeg ser fire betjente i civil, der voldsomt kaster kvinden i jorden og sætter sig ovenpå hende. Det hele går så hurtigt, at jeg slet ikke ser, at min børn også er kommet ud på altanen og ser det hele. Jeg kan se, at kvindens to børn sidder i en bil ved siden af og ser, hvordan deres mor bliver kastet ned, og hvordan de fire betjente holder hende nede, fortæller Ahmad Samir, der også kan fortælle, at det langt fra er første gang, han er vidne til en lignende aktion.

Udsendelse kan få store konsekvenser

Familiens tidligere advokat udtaler, at det er den tredje udvisning til Iran, som han har kendskab til, der er foregået i år, hvor Hjemrejsestyrelsen har valgt at sende folk tilbage til Iran med udløbet pas. Advokaten vurderer, at det er meget risikabelt at sende en enlig kvinde med to børn og et udløbet pas tilbage til Iran.

Weekend Trampolinhuset, der er et frivilligdrevet medborgerhus, som tilbyder juridisk rådgivning og aktiviteter for blandt andet asylansøgere og afviste asylansøgere, fortæller, at de er i gang med at finde juridisk hjælp til at appellere sagen ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. De fortæller også, at organisationen Vores Asylbørn er i færd med at ude psykosocial støtte til kvindens mand og det efterladte barn.

Related Posts

Ny streamingtjeneste er kræs for gyserfans

Lasse Grenvald

Mød fremtidens iværksættere ved Danish Entrepreneurship Festival

Marco Guldmann

App hjælper dig med at spare penge på julegaverne!

Marco Guldmann

Efter flere “episoder” får Kærshovedgård nu ny leder

Lasse Grenvald

Udsat for racisme efter diskussion med Messi

Lasse Grenvald

Gik til valg på at stoppe indvandring: Nu er hans parti landets største

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline